Българска компания със забележителни технологични постижения

5456
Българска компания със забележителни технологични постижения

PISTON Effect, вграден турболатор, благодарение на който се постигат високи ErP показатели и елиминиране на топлинните загуби, управление на уредите от разстояние, мобилно приложение за свобода за контрол и мониторинг на дома.

Всичко това не са понятия от бъдещето и не са научни постижения на световен технологичен гигант, a са част от патентите и предложенията, които съществуват сега и се предлагат от българска компания – TESY.

Основана през 1990 г. в Шумен, към днешна дата TESY разполага с 5 завода – три в Шумен и два в Смядово и с общо около 840 служители. Към настоящия момент TESY е четвъртият най-голям производител на бойлери и отоплителни системи в Европа и е с амбиции, в скоро време, да заеме място в почетната тройка.

TESY има свои представителства в България, Румъния, Адриатическия и Иберийския регион, Украйна, Полша, Гърция! Понастоящем компанията реализира своята продукция в повече от 50 страни на 4 континента. Фирмата продължава развитие си в посока на създаване и реализиране на иновативни продукти и проактивно навлизане на нови пазари.

Компанията инвестира в свой R&D отдел (от Research and Development – проучване и развитие), който създава иновативни продукти с елегантен дизайн и има няколко забележителни  патентовани решения.

При бойлерите това са специалната конструкция на струйника за управление на смесването на студената и топлата вода, която създава уникалния т.нар. PISTON effect и осигурява повече топла вода и вграденият турболатор, а при радиаторите – заоблените ръбове.

Сред последните постижения на инженерите на TESY са иновативната и модерна фамилия продукти, която нарече TESY Cloud.

Тя включва най-новите разработки на компанията за отоплителни уреди и електрически бойлери с управление през Интернет!

Постиженията на TESY инженерите за отдалечено управление на уредите, дава свобода за контрол и мониторинг, независимо от разстоянието, благодарение на специално разработено мобилно приложение – tesyCloud.

Благодарение на вградения Smart  алгоритъм, новите бойлери от серията ModEco Cloud, и отоплителните уреди „ ConvEco, серия CN04 и HeatEco, серия CN03, имат способността да следят и анализират поведението на потребителя и сами да изготвят режим на работа на база ежедневния режим на дома.

Инженерите на компанията създават и  налагат модерен начин за контрол на уредите в дома от разстояние, с помощта на Cloud /“облачна“ технология.

За потребителите няма по-лесно за използване решение – всичко необходимо е интегрирано в мобилното приложение tesyCloud, което дава възможност за контрол от всяка точка на света на конвекторите и бойлерите в собствения дом. Освен това приложението е разработено според световните стандарти за сигурност и връзката между уредите и „облака“ е защитена чрез криптиране.Освен чисто практическо удобство, контролът чрез мобилното приложение на уредите TESY осигурява и осезаемо намаление в количеството използвана електроенергия от страна на домакинството.

Например, при конвекторите, приложението осигурява калкулиране на изразходваната електроенергия в kW, както и задаване на температурна корекция, с която да се подобри комфортът в помещението. Огромно преимущество на конвекторите, управлявани през интернет, чрез tesyCloud, е, че се спестяват до 21% енергия, в сравнение с тези с механичен терморегулатор.

Бойлерите от най-новата серия ModEco Cloud разполагат и със специален Еко режим, благодарение на който уредът съумява да поддържа минимална температура през по-голямата част от деня, когато няма потребление.

Повече информация, включително за различните патенти, има на сайта на tesy.bg

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg