Българските радиатори - дизайнерски решения и луксозни модели

5869
Българските радиатори - дизайнерски решения и луксозни модели

КОРАДО-България АД е водещ производител на стоманени панелни радиатори − основен отоплителен уред в голяма част от домакинствата. За разлика от доминиращите в миналото чугунени радиатори, които са със значително по-голямо тегло и съдържание на вода, панелните радиатори на българското предприятие са с дълъг живот и лесен монтаж. Те са предпочитани и пред алуминиевите радиатори заради по-добрата цена.

Стоманеният панелен радиатор RADIK KLASIK е с много висока топлопроводимост и топлоустойчивост. Теглото на радиаторите е малко, сравнено с чугунените, но имат голяма нагревна повърхност. Разнообразието от модели е голямо, размерите също − във височина от 200 мм до 900 мм и дължина от 400 мм до 3000 мм.

Най-търсени са класическите варианти на RADIK KLASIK - двупанелен, с двоен конвектор. Те са подходящ избор за всеки вид отоплителни системи и енергийни източници. Имат живот - много по-дълъг от гаранционния срок.

Единствено КОРАДО-България АД произвежда и предлага на клиентите стоманен панелен радиатор RADIK KLASIK R, който може да замести старите и масово монтирани през периода 1970-1990 г. чугунени или стоманени стари отоплителни тела. Този вид панелен радиатор е с височина 554 мм, като за неговия монтаж не са необходими допълнителни реконструкции или снаждания.

Смяната е бърза, чиста, спестява място и най-вече енергия. С термостатичните вентили се спестява до 15% енергия и се постига по-голям топлинен комфорт. Отлично е съотношението между спестената енергия и извършените разходи. Неслучайно този радиатор е отличен със златен медал и диплом за най-добър продукт на Международен панаир Пловдив през 2010 г.

След направените инвестиции в размер на 3 млн. евро в дружеството през 2014 г. и инсталирането на нова линия за производство на стоманени панелни радиатори, КОРАДО-България АД пусна в производство нов вид радиатори − панелните отоплителни тела RADIK VK.

Радиаторите са в различни типове и височина от 300 мм до 900 мм и дължини от 400 до 3000 мм. Позволяват дискретно долно свързване към отоплителната система и са оборудвани с вложен вентил. Този вид радиатор позволява регулиране на топлоотдаването, увеличаване или намаляване на отдаваната енергия, което води до сериозно енергоспестяване и контролиране на разхода за енергия. 

RADIK HYGIENE е отличен избор за помещения с повишени изисквания за хигиена и чистота. Продуктите са много добре приети в здравни институции. 

Освен технологичните предимства, радиаторите на КОРАДО-България АД са подходящи и за клиенти с високи изисквания към дизайна. Продуктите могат да бъдат изработени с гладък челен панел версия PLAN, който има много изтънчен и елегантен вид.

От тази година дружеството предлага и допълнителни възможности за производство на челен панел по дизайн и размери на клиента. 

Основният цвят на всички отоплителни тела е бял, но цветовата гама е практически необятна, защото всеки може да поръча изпълнение на панелен радиатор, лира за баня или дизайнерски радиатор в цвят по свой избор.

В началото на април КОРАДО-България АД пусна в експлоатация линия за производство на тръбни радиатори за баня или широко известни още като лири за баня. KORALUX са предпочитано решение в нежилищния сектор − хотели и ваканционни комплекси. Предназначени са за отопление на бани, тоалетни, кухни, офиси.

Разнообразието е голямо, като KORALUX STANDARD е в 12 разновидности на височини и дължини, KORALUX COMFORT и  KORALUX CLASSIC – в 88 разновидности на височини и дължини.

Важно предимство на всички тръбни отоплителни тела KORALUX е фактът, че могат да бъдат използвани за комбинирано отопление (топла вода – електричество), което ги прави независими от работата на централната отоплителна система.

На практика това означава, че дори и при проблеми с централното парно, няма да останете без отопление, защото вашият KORALUX е с електрически нагревател с регулатор на температурата и е пълен с незамръзваща смес, може да се използва при понижаване на температурата до -10 °C.


Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg