БГ Агро отлага SPO-то си

1424
БГ Агро отлага SPO-то си

Във връзка с влошената обстановка на международните и българския финансови пазари Съветът на директорите на БГ Агро АД взе решение за отлагане на публично предлагане на 10.089 млн. акции и допускане до борсова търговия на 40.357 млн. акции на дружеството, което бе планирано за средата на февруари 2008 г.

Решението на Съвета на директорите е съгласувано с водещия мениджър на предлагането „УниКредит Булбанк" АД и е взето в съответствие с проспекта за публичното предлагане и допускане до борсова търговия на акции на дружеството, потвърден с решение на Комисията за финансов надзор проспект.

Отлагането се очаква да продължи до възстановяване на капиталовия пазар в страната и възвръщане на инвеститорския интерес към дяловите ценни книжа, който да осигури адекватна пазарна оценка на акциите на БГ Агро АД и успешно приключване на предлагането, но не по-късно от посочения в проспекта краен срок: 31 декември 2008 г.

Основните дейности на дружеството са едро земеделско производство, търговия със зърнени храни и маслодайни култури, с препарати за растителна защита и торове, съхранение и обработка на земеделска продукция.

БГ Агро АД е дружество майка със седем дъщерни дружества. Това са БГ Агро земеделска компания ООД, БГ Агро търговска компания ООД, БГ Агро складово стопанство ЕООД, БГ Агро растителна защита ООД, Агро ЛабКонтрол ЕООД, Канопус Процесинг ЕООД и Булпорт ЕАД. Дружеството е с едностепенна система на управление. В Съвета на директорите влизат Ненко Ненков – председател, Даниел Ненков – изпълнителен директор и Златина Чотукова - член. Основен акционер в БГ Агро АД е Ненко Ненков, притежаващ 79.89% от капитала на дружеството.

В интервю за Profit.bg Ненко Ненков заяви, че очакваните нетни приходи на групата на БГ АГРО за 2007 г. възлизат на 49.5 млн. лв., а печалба е около 3.8 млн. лв.

През 2006 г. консолидираните приходи бяха 33.3 млн. лв., а печалбата 1.2 млн. лв. Година по-рано приходите от продажби бяха 35.9 млн. лв. и реализирана печалба от 2.1 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg