Бивш шеф-готвач, който е работил повече от 15 г. за британското кралско семейство, разкрива как покойната принцеса Даяна се е стремяла да избягва червеното месо и се е придържала към прием на храни с ниско съдържание на въглехидрати.

Дарън О'Грейди, който готви за кралицата в Бъкингамския дворец в продължение на 11 години, след това приготвя храната на Принцесата на Уелс след неофициалната й раздяла с принц Чарлз през 1993 г.

О'Грейди споделя, че Даяна, която запазила апартамента си в северната част на двореца Кенсингтън след раздялата, през по-голямата част от времето се хранела изключително здравословно и избягвала въглехидратите на всяка цена.

Тя ми казваше: "Ти се погрижи за мазнините, а аз ще се погрижа за въглехидратите във фитнеса,"' споделя О'Грейди пред MailOnline.

Принцесата, която загина в автомобилна катастрофа през 1997г., обичала да хапва пълнени чушки, но рядко ядяла месо - основно когато имала специални гости за вечеря.

О'Грейди си спомня, че Даяна го помолила за печено агнешко, когато на гости й бил Клинт Истууд.

Принцеса Даяна страдаше от булимия на между 20-ата и 40-ата си година и говореше отрито по темата за хранителните разстройства.

Вижте още: Тези истории щяха да свалят президенти, ако бяха истина

Що се отнася до младите принцове, които са били само на 9 и на 11 г., когато той започва да готви за тях, О'Грейди си спомня, че те обичали да хапват „храна за душата“.

Момчетата обичаха да ядат неща като овчарски пай и бананов пудинг. Тя бяха кралски принцове, но въпреки това имаха вкус на деца, казва бившият готвач.

„Когато готвех за принцовете, те обожаваха пица и пълени картофи с моцарела,“ казва той, добавяйки също така, че много обичали рибни хапки.

Даяна не позволявала амбициозните й хранителни навици да влияят на младите принцове, като вместо това ги заблуждавали, че ядат същите неща като нея.

Някои от най-хубавите спомени на бившия готвач с кралското семейство включват танц с кралицата по време на бал и това, че е държал принц Хари като бебе в двореца Уиндзор, когато Даяна идвала в кухнята.

Той също така разкрива, че по времето, когато е готвел за кралицата, не е имало човек, който е бил натоварен със задачата да тества храната в Бъкингамския дворец.

„Правехме по 150 салати и тя избираше само една. Така че трябваше да направим всяка една идеална“, казва той.