Богаташите не забелязват красавиците

1633
Богаташите не забелязват красавиците

Колкото по-богат е човек, толкова по-рядко той забелязва красивите жени, показват данните от проучване, проведено от изследователският холдинг Ромир през лятото на 2009 г. Въобще хората, въпреки кризата и финансовите проблеми, продължават да са оптимисти, отбелязва Интерфакс.

60% от руснаците смятат, че броят на красивите жени около тях за последните 15 години се е увеличил. Струва си да се отбележи, че социолозите са анкетирали не само мъже, но и жени, и представителките на слабия пол сред тях са били малко повече - 55% срещу 45%.

Едва всеки 25-ти (около 4%) е заявил, че красивите жени са намалели, докато всеки пети (21.5% смята, че броят им е останал непроменен, всеки шести (17.3%) се е затруднил да отговори на този въпрос. Над една трета от руснаците (37%) смятат, че в техния град или село красивите жени са станала "доста повече".

Но най-интересното е как мнението за красивите жени зависи от доходите на руснаците. Данните от проучването са се оказали неочаквани: колкото по-богат е човек, толкова по-рядко вижда сред околните жени красавици. Около половината руснаци (45%) с ниски доходи смятат, че за последните 15 години около тях броят на красавиците е нараснал. Почти две трети (над 70%) от средната класа са на същото мнение.

А сред богатите тази гледна точка споделят едва един човек от всеки сто (1%). В селата нашествието на красавиците е забелязано от 42% от анкетираните, а в мегаполисите - от 66%.

Също така е любопитно е как се различава възприемането на красивите жени по географски признак. Например, в Северозападния окръг едва 25% от запитаните са отговорили, че красавиците днес са повече. А в Поволожието този процент достига 49%.

Психолозите смятат, че този феномен може да бъде свързан със средната годишна температура и броят на слънчевите дни, силно различаващи се по федерални окръзи и оказващи сериозно влияние на психиката и настроението.

Тук е достатъчно да припомним, че броят на самоубийствата в студените и мъгливи Санкт Петербург и Екатеринбург в пъти превъзхожда икономически по-малко благополучните, но топли и слънчеви Краснодар и Ставропол.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg