Четири неща, които милионерите правят, а средната класа не

8282
Четири неща, които милионерите правят, а средната класа не

© Pixabay

Човек трябва да има подходящото мислене, за да стане милионер. Това как ще преследвате идеите си обаче е също толкова важно.

За да стане човек милионер, не е необходимо само да мисли като такъв, а и да действа като такъв.

В своята книга "10-те най-големи разлики между милионерите и средната класа" Кийт Камерън Смит споделя наученото през двете години, които прекарва, работейки с ултра богати хора и проучвайки ги, в това число действията и нагласите им, които ги различават от средностатистическия човек.


Ето четири начина да започнете да се държите като милионери, независимо от това какво имате в банковата си сметка:

Милионерите говорят за идеи, а не за неща

Колите, филмите и другите хора също представляват интерес за богатите хора. Те обаче се концентрират повече върху големите идеи за бъдещето, отколкото върху дреболиите, които се случват в настоящето.

"Милионерите са креативни," казва Смит. "Те отделят време, за да размишляват върху нови идеи."

Докато хората от средната класа говорят за коли и филми, милионерите притежават автомобилните компании и продуцират филмите. Те разбират, че "идеите са най-ценният актив на света."

"За да бъдете все по-успели, трябва постоянно да разширявате мисленето си," пише Смит. "В свят, в който всичко се променя бързо, би трябвало да отделяте време да измисляте нови начини, по които да се правят нещата."

Милионерите предприемат премерени рискове

Докато хората от средната класа често се задоволяват да стоят в своята ленда на пътя, милионерите се стремят да излизат от тяхната. Казано по друг начин, средната класа живее в страх да не рискува прекалено много, докато милионерите знаят кога да рискуват.

Това е така, защото "милионеите преодоляват страха, а средната класа се предава пред страха," казва Смит.

"Милионерите преодоляват страха със знания," продължава той. "Милионерите се образоват, преди да предприемат рискове и след това обмислят последствията от провала."

Те съпоставят големината на риска спрямо големината на възнаграждението. "Ако можете да приемете най-лошото нещо, което би могло да се случи, а в същото време най-вероятното нещо, което може да се случи, ще ви доближи до целите ви, тогава действайте!" пише Смит.

Богатите никога не казват тези четири неща, не го правете и виеСредната класа има склонност да е негативно настроена по отношение на парите

Милионерите са щедри

Хората от средната класа често смятат, че не могат да си позволят да дават, докато богатите хора гледат на щедростта като на необходимост.

"Повечето милионери вярват, че ще пожънеш това, което си посял," казва Смит. "Те гледат на парите като нещото, което посяваш. Милионерите знаят, че ако са щедри, ще получат повече в замяна."

Много милионери и милиардери са филантропи. През 2010 г. Уорън Бъфет и Бил Гейтс създадоха инциаитива, с която приканват богатите да даряват по-голям част от състоянието си за добри цели. Над 150 милиардери вече са се включили в инициативата, като сред тях са Марк Закърбърг, Ричард Брансън и Илон Мъск.

"Не всички милионери са щедри, но щастливите са!" пише Смит.

Милионерите си гарантират повече от един източник на доходи

Колкото повече източници на доходи имаш, толкова по-голям е потенциалът за по-големи постъпления. Смит дава пример, като сравнява рибар, който е хвърлил една въдица, с рибар, който е хвърлил пет въдици. Кой ще хване повече риба?

Разработването на повече от един източник на доходи обаче означава да се откажеш от мисленето, което често спира хората от средната класа: идеята, че трябва да правиш всичко сам, което "слага прекалено големи ограничения на финансовия ти потенциал," казва Смит.

"Милионерите имат по-различно схващане," пише той. "Те смятат, че могат да намерят някой, който може да върши нещата не само толкова добре, колкото и самите тях, но даже и по-добре!"

Смит набляга на факта, че създаването на източници на пасивни доходи е от съществено значение за натрупването на богатство. Това означава да вложиш усилия отначало, но впоследствие да оставиш по-квалифицирани хора начело, за да можеш ти да се насочиш към следващия проект за генериране на доходи. Не се опитвайте да ръководите всичко — така само ще прегорите.

Милионерите се фокусират върху голямата картина, без да се взират в миниатюрните детайли.

Тук те отново се различават от начина на мислене на представителите на средната класа, че трябва да вършиш всичко сам. "Средната класа смята, че ако се опиташ да изградиш повече от един източник на доходи, ще се наложи да се занимаваш с прекалено много неща и няма да можеш да ги вършиш качествено," обяснява Смит.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg