Четири неща, за които никога не трябва да говорите на работа

5285
Четири неща, за които никога не трябва да говорите на работа

Сприятеляването с колеги е неизбежно и е страхотен начин да сте в крак със случващото се на работното ви място. Важно е обаче да си поставите някои граници по отношение на разговорите, които водите, пише Savvysugar.com. Избягвайте тези четири теми, за да запазите усещането за професионализъм и да поддържате правилното функциониране на връзките си в офиса.

1. Пари

Не е тайна, че разговорите за заплати трябва да бъдат избягвани, но тук не става въпрос само за това, което получавате от компанията, за която работите. Задълженията, ипотеките и заемите, независимо дали са ваши или на някой друг, са личен въпрос и, ако разговорът се насочи към парични въпрос, най-доброто, което можете да направите, е да заобиколите темата и да се насочите към друга.

2. Служебно положение.

В офиса винаги има клюки и сплетни, но това не означава, че трябва да участвате. Нека сте известен с работата, която вършите, а не с това, че давате ухо на слухове. Дори и ако имате доверие на някой колега, както и добри намерения, все пак съществува вероятност да останете неразбрани, нечути или по някакъв начин да бъдете въвлечени в някаква драма. Използвайте остроумието си, за да коментирате чутото по телевизията предната вечер например.

3. Статут на работното място

Ако шефът ви предложи повишение на заплатата или по-добра позиция, го отпразнувайте на всяка цена. Обадете се на половинката си, на роднините или на приятелите, но не повдигайте въпроса пред колегите, освен ако не ви попитат директно. Изчакайте докато бъде обявено официално или пък длъжността ви официално бъде променена. Ако сами повдигнете въпроса, това може да бъде изтълкувано като перчене или груба проява от ваша страна.

4. Интимни въпроси

Разбира се, че ще споделяте какво се случва в живота ви с хората около вас, но спазвайте някакви граници на това, което разкривате. Дори и ако чувствате колегите си близки, те въпреки всичко си остават колеги, а някои неща не трябва да бъдат споделяни в офиса. Най-добрите ви преживяване по време на отпуската? Може. Подробности около личните ви взаимоотношения? Излишно. Когато се колебаете, се запитайте дали това е нещо, което бихте искали началниците ви да знаят. Това би трябвало да ви даде яснота как да процедирате.

Извод: Вие би трябвало и ще се сприятелявате с хората, които работят с вас, защото, ако се разбирате с колегите си, работният ви ден може да минава много бързо. Само помнете, че корените на тези отношения са на работното място, така че това какво споделяте и как го правите може да създаде служебната ви репутация.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Cordelia
# 0
14:01 | 20 January 2012
The expertise sihnes through. Thanks for taking the time to answer.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg