Деца от цял свят започнаха учебната година в АЕА

3361
Деца от цял свят започнаха учебната година в АЕА

За пореден път Американо-английската академия (АЕА) посрещна деца от тридесет националности за началото на учебната година. На 15 септември, с празнична церемония в духа на училищните традиции, новият принципал на училището - Роби Бийчър, откри новата 2016/17 година.

По традиция празненството започна с националните химни на България и САЩ, а в небето бяха пуснати 30 бели гълъба, символизиращи разбирателството и толерантността между 30-те различни нации, представени в ученическия състав на училището.

Роби Бийчър представи борда на директорите на Американо-английската академия и поздрави всички ученици, родители и гости на събитието.

В своето поздравително слово, г-н Бийчър обеща на учениците една вълнуваща и изпълнена с предизвикателства учебна година. Той изтъкна, че от всеки ученик ще се очаква постоянство, позитивна нагласа, висока мотивация и уважение към околните.

По традиция, тържеството завърши със зрелищни фойерверки, които отбелязаха началото на новата учебна година в Американо-английската академия.

Новият принципал Роби Бийчър има двойно британо-американско гражданство и е участвал в управлението на колежи и образователни институции от системата за национално образование и обучение на Великобритания. В своята кариера той е управлявал структури от над 40 колежа и бюджет от над 17 млн. британски лири.

В ръководените от него организации са се обучавали повече от 2700 ученика и студента. Г-н Бийчър има повече от 30 години професионален опит в областта на образованието и професионалното обучение.

Американо-английската академия е акредитирано интернационално училище, в което се обучават ученици от 1 до 12 клас. Към АЕА има и детска градина за деца над 3-годишна възраст.

Учениците се обучават по избор в две учебни програми – интернационална програма, в която обучението протича изцяло на английски език и билингвална система на обучение, специално предназначена за български ученици.

Училището е основано през 1992 г., а от 2014 г. се помещава в новата си сграда в София, в района на Горни Лозен. Сградата е носител на национална награда „Сграда на годината 2014“ и беше открита от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg