Девет важни начина, по които бащите влияят върху живота на децата

8360
Девет важни начина, по които бащите влияят върху живота на децата

Въпреки прогреса на обществото, през последния век мъжете все още прекалено често биват възприемани от някои като “бавачки” на собствените им деца, докато всъщност проучвания подкрепят тезата, че те играят незаменима роля в ежедневния им живот.

Наскоро Челси Клинтън помогна за представянето на първи по рода си доклад за бащинството пред ООН. В проучването, организирано от MenCare и техните партньори, са анализирани стотици световни проучвания за бащинството, които показват защо и по какъв начин бащите са важни.

Вижте няколко от изводите в доклада, както и от няколко други проучвания, подбрани от Huffington Post, които разкриват силното и трайно влияние, което бащите могат да оказват върху децата си.


1. Техните деца си играят добре с другите

Шеговитото и нежно общуване с бащите предсказва положителното социално-емоционално общуване с другите.

2. Техните партньори и бебета са по-здрави

Ролята на бащата преди, по-време на бременността и след раждането на детето носи "дълготрайни ползи," в това число положителен ефект върху здравето на майката и новороденото, от по-големия предродилен и следродител брой посещения на лекар, през по-успешно кърмене, до по-голямата вероятност родителите да търсят имунизации и да лекуват болестите по време на детството.

3. Децата им са по-подготвени за училище...

Децата с всеотдайни бащи започват училище с по-голяма степен на академична готовност, според Министерството на здравеопазването на САЩ.

4. …и имат повече образователни успехи

Когато бащите участват в образованието на децата си, децата не само се справят по-добре в училище, но и е по-вероятно да се дипломират и да постигнат по-големи успехи в кариерата си и във финансово отношение.

Вижте още: Швеция е страхотно място да бъдеш баща

5. Техните деца проговарят по-рано и са по-експресивни словом

Езиковото общуване на бащата с детето в ранна възраст е тясно свързано с развитието на неговите езикови умения.

6. Техните деца израстват с по-малко предразположение към депресия

Всеотдайността на бащата при отглеждането на детето се обвързва с по-ниски нива на депресия, страх и съмнения в собствените възможности у децата, когато отраснат.

7. Вероятността синовете им да се забъркват в неприятности е по-малка

Нивата на лошо поведение и проблеми в училище са по-ниски сред момчетата, чиито бащи участват активно в отглеждането им.

8. Дъщерите им са по-амбициозни в кариерата си...

Подходът на бащата към домашните задължения е силен индикатор за професионалните амбиции на дъщерите, когато пораснат, показва проучване на Университета на Британска Колумбия.

9. …и имат по-положителна представа за себе си

Младите жени, чиито бащи са участвали активно в тяхното отглеждане, също така имат по-високо мнение за себе си, както и по-високи нива на самоуважение.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Борис
# 0
15:01 | 7 January 2016
Никое от тези неща не е истина. Майката е безброй пъти по-важна. Един мъж така или иначе без проблем може да има много повече деца - няма как да прави и 1/10та от това което прави майката, а и не е задължен по никакъв начин. Това дали даден баща ще има отношения с децата си може да е само с пожелателен характер и е въпрос на вкус и избор за всеки. Няма природен инстинкт или необходимост, така че обратното да е истина.
до простоватата Оля
# 1
11:01 | 2 January 2016
Ти сега разбираш ли защо бащата на децата ви не се появява повече в живота ти?
До ОЛЯ
# 2
21:01 | 1 January 2016
Оля ти си един много обременен ,злобен,прост и нещастен човек ,само ето това мога да ти кажа.Ти си живия пример какво представлява българката като цяло--а именно една простакеса която определено не е партия за семейство и деца
A.A.
# 3
16:01 | 1 January 2016
Отгледал съм двамата си сина сам...Без помощта на баби,лели и т.н.Естествено не съм получавал и издръжка... :) Сега са студенти и са супер момчета...Български баща съм...И си мисля,като гледам резултатите...че съм висока категория човек
ОЛЯ
# 4
16:01 | 1 January 2016
Драга ми Марина, защо нищо не казваш за бащите които не се появяват в живота на децата си ,поне половината от тях щом се разведат с майките дори и не плащат издръжка ,а да не говорим че не се интересуват от децата си ,като по този начин искат да накажат майката .Българският баща не влиза в нито една категория човек.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg