Добре дошли в бъдеще, в което никой не отваря вратата с ръце

2547
Добре дошли в бъдеще, в което никой не отваря вратата с ръце

© Hörmann

Вратите с автоматично задвижване предлагат предимства в много отношения.

Сред тях са например създаването на среда без бариери, улесняването на хората от третата възраст или просто осигуряването на повече комфорт у дома, защото често пъти две ръце не са достатъчни за отваряне на външната или гаражната врата, носейки пълни с покупки торби.

С помощта на радиосистема, външната и гаражната врата се задействат с натискане на бутон, а чрез съответното приложение това е възможно от всяка точка по света.

Автоматични гаражни врати

Днес вече никой не слиза от колата при лошо време, за да отвори гаражната врата на ръка. Това е не само неприятно, но носи и голям риск: ако гаражът се намира в непосредствена близост до улица с натоварено движение и не разполага с автоматична гаражна врата, неговият ползвател ще трябва да спре на улицата, за да слезе от колата и да отвори гаражната врата на ръка.

Задвижванията за гаражни и портални врати, които осигуряват по-голяма безопасност и се задействат удобно с помощта на дистанционно управление, вече почти са се превърнали в стандартно решение.

Автоматични врати

Входните и интериорните врати също стават смарт: автоматично задвижваните врати се ценят не само от хората в инвалидна количка, родителите на малки деца и хората от третата възраст. Всеки, който желае да се чувства комфортно и без бариери у дома, оборудва интериорните си врати със задвижването PortaMatic и така улеснява значително ежедневието си.

За осигуряване на удобно преминаване през вратите, задвижването PortaMatic се командва лесно от монтиран на стената манипулатор, с дистанционно управление или чрез подходящото приложение на смартфона. При наличието на безконтактен прекъсвач, за да се отвори вратата, е достатъчно дори кратко задвижване на китката или ръката на известно разстояние.Задвижването за интериорни врати PortaMatic на Hörmann е подходящо и като комфортно решение в модерно обзаведените жилища. С табла в ръка автоматично задвижваните врати са голямо улеснение в ежедневието

Изключително ниската консумация на ток от средно по-малко от три евро годишно и по-добрата цена, в сравнение с останалите задвижвания за врати, превръщат PortaMatic в достъпна, а понякога и задължителна принадлежност.

Същото важи и за външната врата: със задвижването за външни врати ECturn на Hörmann, вратите ThermoSafe и ThermoCarbon се отварят и затварят надеждно, без да се налага преди това да оставите някъде всички торби с покупки.

ECturn може да се монтира отвътре и с това да се интегрира почти незабележимо в платното, за да няма нарушаване на хармоничната визия на вратата.

Надеждна радиосистема

Всички тези процеси от типа „Сезам, отвори се!“ стават възможни чрез комуникацията на съответните задвижвания за врати с радиосистемата BiSecur.

Разработената от Hörmann съвместно с експерти от Рурския университет Бохум система се основава на същото максимално сложно кодиране, което е обичайно за онлайн банкирането. Друга особеност е, че BiSecur комуникира двупосочно.

Това позволява например вечер, когато сте в спалнята, само с натискането на един бутон на дистанционното управление да се уверите дали гаражната врата е наистина затворена. А в случай че това не е така, е достатъчно да натиснете само още един бутон, за да я затворите.За по-голям комфорт и безбариерна среда, външните врати със задвижването ECturn на Hörmann се отварят и затварят удобно с помощта на монтиран на стената манипулатор или дистанционно управление с радиосистемата BiSecur

Интелигентно приложение

Външните и гаражните врати с марка Hörmann могат да се контролират и управляват съвсем лесно от всяка точка по света: например, докато сте във ваканция или докато пътувате във влака, приложението Bi-Secur Ви показва дали гаражната или външната врата са коректно затворени.

Достатъчно е едно натискане на бутон, за да се отвори или затвори гаражната врата, също така с приложението могат да се управляват осветлението в гаража или външни осветителни тела.

Алуминиевите външни врати ThermoSafe и ThermoCarbon също могат да се управляват интелигентно. Всеки, който желае, може да избере те да се заключват автоматично веднага щом се затворят.

С приложението BiSecur е възможно да се провери от разстояние и по всяко време дали външната врата е заключена. Когато децата влизат и излизат често през вратата, докато играят навън, функцията „трайно отворена врата“ в приложението ще позволи отваряне на вратата отвън без използване на ключ.

При събиране на цялото семейство вкъщи за вечеря, функцията може да бъде деактивирана и вратата ще се заключи.

Външни врати, осветление, гаражни и портални врати – всички тези важни за сигурността елементи в рамките на дома вече могат да се контролират не само от вътрешността на сградата /без визуален контакт/, но също и от всяко място по света чрез смартфон и таблет.С приложението BiSecur на Hörmann е възможно външните и гаражните врати да се контролират и управляват лесно от всяко място по света: например, докато сте във ваканция или докато пътувате във влака, приложението за смартфони и таблети Ви показва дали гаражната врата е коректно затворена

Принадлежности

Тъй като в повечето случаи външните и гаражните врати се ползват редовно от различни членове на семейството, стационарно монтиран кодиран манипулатор, вътрешен радиоманипулатор или скенер за пръстови отпечатъци са много практично решение.

Тези командни елементи обаче във всички случаи трябва да бъдат допълнени от мобилни дистанционни управления. За тази цел Hörmann предлага редица разнообразни и удостоени с наградата „red dot“ дистанционни управления с ексклузивен дизайн и в различни изискани или забавни цветове.

В зависимост от модела, те могат да се разположат удобно на мястото на запалката в автомобила, да се окачат на връзката с ключовете или да се "паркират" в красиви държачи у дома.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg