Договор за над 8 млн. лв. подписва дружество на ЖП инфраструктура с БДЖ

863
Договор за над 8 млн. лв. подписва дружество на ЖП инфраструктура с БДЖ

Локомотивен и вагонен завод ЕАД гр. Русе, 100% собственост на ЖП инфраструктура-холдингово дружество АД, ще подпише до края на юни нов договор с БДЖ, съобщиха от холдинга за Profit.bg.

Според клаузите му ще се извърши заводски ремонт на 10 броя електромотрисни влака по изготвени от БДЖ нови технически условия. Те включват пълно рециклиране на коша на мотрисите и подмяна на електроинсталация, като с това ще се удължи с още 10 години експлоатационният им срок.

Срокът за изпълнение на поръчката е до края на 2009 г. Предвиденият обем на ремонтните работи по офертни цени е на стойност над 8 млн. лв.

Същевременно в периода юни - началото на юли 2008 г. Локомотивен и вагонен завод ЕАД ще предаде на БДЖ за експлоатация след извършен капитален ремонт последните два електромотрисни влака (ЕМВ), серия 32 по двустранен договор от 2005 г.

От своя страна, ЖП инфраструктура холдингово дружество ще реализира планираното за тази година увеличение на капитала си. Водещ мениджър по сделката ще е ОББ.

Работна група от специалисти на БДЖ ЕАД, ЛВЗ ЕАД и БДЖ-Трансимпекс АД обсъждат технически условия и икономическа целесъобразност от стартирането на съвместен проект за модернизация на ЕМВ. В работния проект се предвижда да участват външни партньори с доказани лидерски позиции в отрасъла като ЧКД Прага, Сименс, Германия и други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg