ДОМ-Здраве: Листването ще е преждевременен ход от наша страна

742
ДОМ-Здраве: Листването ще е преждевременен ход от наша страна

Вчера бе проведено редовното годишно общо събрание на акционерите на „Доброволна осигурителна мрежа – Здраве” АД (”ДОМ-Здраве” АД). На него бяха приети отчетът за дейността на Съвета на директорите за 2007 г., докладът на регистрираните одитори за извършената проверка за 2007г., както и актюерският отчет на компанията, информираха от дружеството за Profit.bg.

Общото събрание на ДОМ-Здраве освободи от отговорност за 2007 г. Съвета на директорите и му делегира да извърши извънборсово увеличение на капитала до номинален размер от 20 млн. лв. чрез издаване на нови акции с номинал от 1 лв. всяка и/или облигации (вкл. и конвертируеми).

Съветът на директорите на компанията може да извърши увеличението, като вземе конкретно решение за неговия размер, вида и правата по издаваните акции и облигации, съотношението помежду им, както и способа на увеличението. Те ще определят и лицата, които ще могат да придобият акции и/или облигации, броят и емисионната им стойност.

„Настоящото решение не отменя плановете на компанията за излизане на фондовата борса, но на този етап финансовият ни анализ показва, че това би било преждевременен ход от наша страна. С решението си акционерите на ДОМ-Здраве ни дадоха възможност да управляваме по-гъвкаво техните пари, съобразно непрекъснато променящата се динамика както на финансовите пазари, така и по отношение на здравното законодателство и реформи”, коментира решенията изпълнителният директор на дружеството д-р Илко Семерджиев. ДОМ-Здраве е първото здравноосигурително дружество, което взе решение за излизане на фондовата борса. Дружеството е вписано в Регистъра на емитентите към КФН и получи одобрение от Българска фондова борса.

По време на заседанието беше взето и решение настоящият капитал на дружеството да се увеличи с 240 000 лв. от печалбата за 2007 г., като остатъкът ще се изразходва за инвестиционни и оперативни цели, както и за постъпления в резерва на компанията.

Реализираната печалба на ДОМ –Здраве за 2007 г. е в размер на 394 000 лв. за 2007 г. и според информацията на Комисията по финансов надзор това нарежда дружеството на първо място по реализиран положителен финансов резултат за миналата година.

Сред големите клиенти на здравния фонд се нареждат холдингът на БТК, „Благоевград БТ”, „Данон-Сердика” АД, „Булгартрансгаз” ЕАД, „AIG Life България" АД, „Загорка” АД, "Мини Марица Изток" ЕАД, "Кремиковци" АД, "ЧЕЗ България" ЕАД, "Горубсо" АД, "Фин Тех Инженеринг" АД, „Ес енд Би Индастриъл Минералс” АД, „Финметалс холдинг” АД, „Лормет – България” ЕООД, ФК "Карол" АД, ОЦК АД, "Горубсо - Мадан" АД, "Интер Пайп" АД, "Микрофонд" ЕАД и др.

На снимката: Илко Семерджиев, изп. директор на Дом Здраве

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg