ДОМ – Здраве обслужва служителите на пет големи български компании

1279
ДОМ – Здраве обслужва служителите на пет големи български компании

ДОМ – Здраве АД, чийто проспект за публично предлагане на акции на БФБ вече е одобрен от КФН, обслужва служителите на пет големи български компании, съобщиха за Profit.bg от компанията.

От началото на тази година фондът пое здравното осигуряване на служителите от холдинга на БТК, Благоевград БТ, Данон-Сердика АД, Булгартрансгаз ЕАД и AIG Life България АД.

Първият договор за 2008 г. дружеството спечели в Благоевград-БТ АД. Според договореностите ДОМ-Здраве АД ще предоставя на служителите в компанията услуги по пакет „Интегрирана медицинска помощ и здравни грижи”.

През февруари холдингът на БТК АД реши да предостави на служителите си възможности за допълнително здравно осигуряване и сключи договор с осигурителната компания. Социалната придобивка ползват работещите в БТК АД, БТК Мобайл ЕООД, БТК Контакт ЕООД и БТК Секюрити ЕООД, както и членовете на техните семейства.

Съгласно договора, здравноосигурителното дружество предоставя интегрирана медицинска помощ, включваща: профилактика и медицинско освидетелстване/предпазване от заболяване, медикаменти по лекарско предписание, извънболнична медицинска помощ, болнична медицинска помощ и санаториално лечение.

Другите две дружества, които през март и април са избрали услугите на ДОМ-Здраве АД, са Данон-Сердика АД, Булгартрансгаз ЕАД и AIG Life България АД по пакет „Интегрирана медицинска помощ и здравни грижи”.

Само за периода от началото на 2008 г. до май пазарният дял на осигурителното дружество се удвоява, с което ДОМ – Здраве АД държи до 30% от пазара на доброволното здравно осигуряване, съобщиха от компанията.

Сред големите клиенти на здравния фонд се нареждат и корпорации като Загорка АД, Мини Марица Изток ЕАД, Кремиковци АД, ЧЕЗ България ЕАД, ГОРУБСО АД, Фин Тех Инженеринг АД, Ес енд Би Индастриъл Минералс АД, Финметалс холдинг АД, Лормет – България ЕООД, ФК Карол АД, ОЦК АД, ГОРУБСО - МАДАН АД, ИНТЕР ПАЙП АД, Микрофонд ЕАД и др., предимно от сферата на промишлеността.

Доброволна осигурителна мрежа - Здраве АД притежава лицензия за доброволно здравно осигуряване, издадена от КФН, и е лицензирано за пакетите „Интегрирана медицинска помощ и здравни грижи” и „Възстановяване на разходи”.

Реализираният премиен приход по двата здравноосигурителни пакета - „Интегрирана медицинска помощ и здравни грижи” и „Възстановяване на разходи” за първото тримесечие на 2008 г. е 1.44 млн. лв., което е ръст от 52.94% спрямо първото тримесечие на миналата година.

Дружеството има сключени договори на територията на цялата страна с лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, в които работят над 11 хил. лекари.

Нарастването на мрежата от лечебни заведения на ДОМ-Здраве АД от началото на 2008 г. спрямо миналата година е 30.18%. Договорите с над 300 аптеки, както и с други помощни организации – медицински и медико-технически лаборатории, са разположени във всички области на България.

За дружеството работят и 101 национални медицински консултанти. Фондът разполага с доверени частни медицински центрове, покрива териториално всички области в страната с регионални клонове и медицински координатори.

Здравноосигурените в дружеството имат на разположение и областни координатори, които, при възникване на здравен проблем, асистират и подпомагат осигурените по най-удачния за тях начин в здравната система. Дружеството разполага със собствен Национален информационен и координационен център, който предоставя безплатни консултации и координация на всички, които се нуждаят от помощ.

На снимката: Илко Семерджиев, изп. директор на ДОМ - Здраве

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg