Една четвърт от американците са имали любовна афера в офиса

1145
Една четвърт от американците са имали любовна афера в офиса

© Pexels.com

Любовта в офиса далeч не е умряла, въпреки че връзките на работното място биват подлагани на все по-голям натиск в ерата на #MeToo.

Над четвърт (27%) от служителите в САЩ са имали връзка с колега, спореo нов доклад на Society for Human Resource Management (SHRM).

За изготвянето на доклада, в сътрудничество с Чикагския университет, е проведено допитване сред 696 служители в САЩ относно връзките им с колеги и отношенията като цяло на работното място.


От тези, които са имали любовни отношения в офиса, 27% са споделили, че те са били с техния шеф или с някой по-висшестоящ. Междувременно 20% са отговорили, че връзката им е била с подчинен или с някой на по-ниско ниво в организацията.

Малко над половината (53%) са казали, че любовната им забежка е била с колега на тяхното ниво.

Резултатите от проучването подчертават продължаващата повсеместност на романсите на работното място, въпреки засиления публичен натиск след поредицата от съдебни дела за сексуален тормоз, казва Джони Тейлър, президент и главен изпълнителен директор на SHRM.

Флиртуването с колегите е полезно Учените смятат, че когато то е двустранно, води до...

Според него обаче работодателите трябва да имат конкретна политика, която подкрепя служителите.

“Работодателите не могат просто да забранят реалността на романса на работното място,” казва той. “Вместо това, те трябва да обмислят фирмената култура и да направят така, че подходът им да е актуален, реалистичен и балансиран по начини, които защитават служителите, докато в същото време им предлагат свободата да имат връзки отговорно.”

Резултатите от тазгодишното проучване почти не отчитат промени, в сравнение с миналата година. Докладът на SHRM за 2020 г. обаче предоставя повече подробности.

Резултатите от тазгодишното проучване показват, че една четвърт от служителите в САЩ имат “съпруг/съпруга на работното място”, а повече от половината от тях казват, че изпитват романтични чувства към тях.

Това, което прави впечатление, е, че тази тенденция е с 20% по-висока сред мъжете.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg