Уиски от Германия? Това звучи изключително странно… Дестилацията на уиски е същинска мистерия, а знанията на шотландците и ирландците са събирани с векове. 28-годишният Александър Буххолц от Германия обаче създава чисто малцово уиски, което може да се конкурира с най-добрите и известни традиционни уискита:

Детайл от логото на уреда за дестилация, изработено с ковашки чук – във фабриката за производство на уиски.

Собственикът Александър Буххолц разпалва уреда за дестилация с буково дърво.

Процесът на горене се държи под око.

Покачването на температурата също се следи внимателно.

Тук се вижда т.нар. „подсилваща/допълнителна колона“, която обръща посоката на дестилацията.

Собственикът на фабриката – Александър Буххолц – тества алкохолна проба по време на производството.

Минимум три години и един ден уискито трябва да отлежава в бъчвите от дъбово дърво преди да стане годно да се нарече малцово уиски „Glen Els“.

В момента в дестилерията отлежават около 400 бъчви с уиски „Glen Els“ от по 250 литра.

Годишното количество на партидата е изключително изненадващо – големите фабрики произвеждат толкова, колкото Буххолц за една година.

Единият от двамата собственици, Александър Буххолц, надписва бъчвите с уиски.

С този шаблон се слагат етикети на бъчвите с уиски, носещо името "The Glen Els".

Експерт-дегустатор тества уискито.

Наименованието на продукта „Glen Els" е знак на почит към известните марки шотландско
уиски, както и към смолата. "Глен на келтски означава "долина", a от местния източник Елс се доставя водата за нашето уиски", разказва дестилаторът.

Британското уиски „Papst Jim Murray“ е добре известно малцово уиски от областта "Highlands" в Долна Саксония. Според „Библията на малцовото уиски“, за която са тествани около 4500 сорта от цял свят, британското уиски Murray удостоява сорта "Alrik By The Glen Els", отлежавал в дъбово дърво, с 95 от 100 възможни точки.

Намазването със смола на вътрешните стени на бъчвите е най-добрият начин за съхранение на малцовото уиски, даден като предложение от британските производители.

Точно до фабриката за уиски се произвежда и ликьор.

Логото на марката обаче седи само върху малцовото уиски.