Без значение дали поднася позлатени чинии с пържени екзотични птици или разфасова кашон пилешки хапки и пържени картофи, готвачът си е готвач.

Тази абсурдно голяма, бяла и пухкава шапка трябва да се носи с гордост, независимо дали готви на барбекю или в ресторант със звезда Мишлен.

И колкото и да се гордеете с умението си да правите барбекю, трябва да се признае, че някои готвачи са по-опитни от други. Например, тези с ресторанти или телевизионни предавания, носят огромна тежест. Но какво да кажем за човека, който е избран да ръководи кухнята на Белия дом?

Пълното име на престижната професия е изпълнителен готвач на Белия дом, който има ключови отговорности, като например управление на екип от готвачи и кухненски работници, както и избор на подходящи менюта за многото събития, на които резиденцията на щатския държавен глава е домакин.

А знаете ли колко печели посоченият готвач за цялата тази упорита работа?

С всички тези отговорности идва и огромната заплата, както се оказва. Според Mental Floss главният готвач на Белия дом получава заплата от 80 000 до 100 000 долара годишно. Това обаче е за сметка на множество късни вечери и без платени извънредни часове.

Специалният екип от главни готвачи на изпълнителния готвач също вероятно може да се похвали със завидно заплащане. Осигуряването на безпроблемното функциониране на трите кухни на Белия дом предполага и добре платени готвачи, които знаят точно какво правят.

Според Reader's Digest средностатистическият готвач в САЩ взима 52 160 долара годишно за упоритата си работа, което предполага, че готвачите, достигащи висотата на работа в Белия дом, печелят значително повече.

Всъщност, всеки, който има смелостта да поеме трудната задача да нахрани 140 гладни гости, които обикновено посещават събитията на Белия дом, може да очаква да бъде платен много повече от всеки служител в ресторант за бързо хранене. Да взимаш над 90 000 долара годишно звучи добре, нали?