Европа Лайн Груп подаде заявление за регистрация на БФБ

1041
Европа Лайн Груп подаде заявление за регистрация на БФБ

В БФБ-София АД е постъпило заявление за регистрация на емисия акции на Европа Лайн Груп АД-София на Неофициален пазар на акции, сегмент "А", съобщиха от институцията.

Емисията е в размер на 50 хил. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. На емисията се присвоява борсов код ELG.

Дружеството е представител и/или подизпълнител в областта на високите технологии: ИТ сектор, здравеопазване и сателитни разработки.

То планира да извършва дейност по изготвянето на проекти по Седма рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие, консултации по европейски проекти и програми и в областта на високите технологии.

Компанията има сключени договори с три дружества – Aratos Technologies S.A., Ionian technologies ltd. и Zeus Consulting S.A. – Гърция.

Дружеството с едностепенна система на управление, като председател на СД е Николаос Богониколос, изпълнителен директор е Симеон Топчийски. Те са и основни акционери в „Европа лайн груп“ АД. Николаос Богониколос притежава 70% от капитала му, а Симеон Топчийски останалите 30%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg