Facebook убива Силициевата долина?

3298
Facebook убива Силициевата долина?

Предприемачът и университетски преподавател Стив Бланк смята, че Facebook и еуфорията около "социалните медии " съсипват иновативната машина на Силициевата долина.

Как?

Като прави рисковите капиталисти толкова алчни, че те финансират само компании, които след няколко години биха могли да струват милиарди долари.

Навремето, казва Бланк, рисковите капиталисти бяха много по търпеливи. Те финансираха истински "технологични" компании, за които знаеха, че ще са нужни 5-10, за да съзреят.

В днешно време обаче, според Бланк, рисковите капиталисти са толкова опиянени от незабавното забогатяване, както в случаите с Facebook и Instagram, че те основно финансират компании, които скоро могат да струват милиарди долари.

Бланк признава също така, че това нещо, което винаги се е случвало в Силициевата долина – изместването от една инвестиционна тенденция към друга.

Долината е иновационния технологичен център на страната вече век и типовете компании, които рисковите капиталисти предпочитат се сменят на всеки няколко години.

След като еуфорията около социалните медии отмине, Бланк смята, че рисковите капиталисти отново ще финансират по-разнообразен тип компании.

Както и че вероятно ще станат отново по-търпеливи.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Anderson
# 0
11:10 | 3 October 2012
Thanks guys, I just about lost it looikng for this.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg