Финансова астрология

2515
Финансова астрология

В Индия се справят с последствията от икономическата криза по нестандартен начин. Докато някои залагат на цифри и анализи, други вярват в силата на планетите и небесните тела.

Ето защо последният хит сред местните инвеститори са курсовете по финансова астрология.

В Индия търсят одобрението на боговете и съветите на звездите преди всяко начинание, затова наличието на храм във финансовото сърце на Мумбай - стоковата борса в мегаполиса, не е изненадващо.

"Ние просто проучваме и свързваме нещата. Интегрирали сме чудесната наука астрология в икономическата сфера и така се получи финансовата астрология. Така че сме измислили нова концепция, наречена Шри Дришти, коетоq всъщностq е третото око на Махалакшми - индуистката богиня на богатството, което ви дава просперитет и повече приходи", казва финансовият астролог Свами Омкар.

Идеята се корени в разбирането, че всичко на Земята, включително и финансовите пазари, се определя от позициите на останалите планети. Бизнес-астрологията или т.нар. астро-икономика свързва движението на небесните тела с колебанията на пазарите.

Двудневните семинари на Омкар се радват на огромен интерес сред брокери, инвеститори, бизнесмени. Освен нагласата на индийците към мистичното, тези хора са свикнали и на чисто научни обяснения, които младият мъж им предлага.

Той говори за движението на планетите и разкрива зависимостите, които нито теорията, нито практиката могат да оборят. Нещо повече, Свами твърди, че тази наука е дотолкова точна, че може да се предскаже кога една сделка ще бъде успешна.

Неговото мнение се споделя и от Шини Наир. Младата жена вещае бъдещето с помощта на карти Таро и специализира в разчитането на икономически послания, посочва ТВ7.

Разбира се, финансовата астрология има и много критици. Те са убедени, че да се търси връзка между планети, бизнес, индекси и инвестиции, е немислимо.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg