Фирми за почистване таксуват богатите с до 500 долара на час

2880
Фирми за почистване таксуват богатите с до 500 долара на час

Дрешникът на Шер Хоровиц от филма „Баровки“ от 1995 г., където в компютър е вкаран каталог с цялото му съдържание, е мечтата на всяка жена.

Благодарение на модерните технологии обаче, в днешно време компании като Madame Paulette правят това още по-добре.

Компанията за химическо чистене от Манхатън наскоро се е погрижила за гардеробите на хеджфонд мениджър от Горен Ийст Сайд и неговото семейство, пришивайки радиочестотни транспондери към етикетите на всяка дреха.


“Към всяка дреха се поставя чип, а дрехите се организират по сезони, видове и цветове,” обяснява Карън Джийн-Ейми от Madame Paulette, която таксува клиентите си по 350 долара на час, плюс цената на чиповете.

“Дрехите се снимат и след това се съхраняват в компютър, а клиентите получават устройство тип виртуален стилист, което може да открие всяка от тях. Много от нашите клиенти разполагат с много дрешници и много жилища; това ги улеснява, когато търсят нещо.”

Почистването и организирането на дома обикновено е сред първите обещания за новата година. Богатите нюйоркчани обаче могат да се възползват от цяла индустрия от почистващи фирми, които изпълняват и най-взискателните изисквания. За специализираните си услуги обаче те таксуват до 500 долара на час.

“Бяхме помолени да почистим частния самолет на клиент, защото компаниите, които обикновено почистват самолети, не занят как да се справят с фина тапицерия,” казва Уейн Еделман, собственик на Meurice Garment Care, който е таксувал клиенти си 300 долара на час за услугата.

Друг клиентка пък имала теч в апартамента си. Екипът на Еделман трябвало да извади всяка една дреха от дрешника, в това число 300 чифта дънки, да ги изпере и да върне всяка една от тях на мястото им. Клиентката ги била уведомила, че ако нещо не е на старото си място, няма да им плати.

Вижте още: Невероятният живот на бавачките и икономите на супербогатите 

Джо Лупо о Джеси Гарза от Visual Therapy пък били наети от заможен клиент да организират сейфа му. “Подредихме бижутата по вид скъпоценни камъни, метали, видове и случаи, за които могат да се използват,” споделя Лупо пред New York Post, отбелязвайки, че компанията таксува клиентите си с между 250 и 500 долара на час.

Тези професионалисти често вършат работата си, когато клиентите им не са вкъщи.

Служителка на почистващата компания White Glove Elite редовно чистела апартамента на дипломат в Манхатън, но един ден, за неин ужас, открила дървеници. В старанието си да почисти жилището, тя останала с часове повече от нормалното, стерилизирайки всичко, като накрая хвърлила собствените си дрехи за пране.

Докато стояла там гола, дипломатът се върнал вкъщи.

“Тя не знаела къде да се скрие, затова отишла в пералното отделение, където изчакала, докато дрехите й били готови отново за обличане,” казва собственикът на компанията Джим Айрланд.

Ето няколко съвета по отношение на чистотата от тези водещите професионалисти в сферата в Ню Йорк:

Купете си прахосмукачка робот

“Тя ще почисти жилището ви, докато сте на работа или гледате телевизия,” казва Пийт Лоренцо, собственик на ClutterCrashers.

Спрете да търсите ключовете си

“Сложете купичка за ключовете и телефона си в коридора на жилището,” препоръчка Марси Роуз, собственик на Clear the Clutter.

Инвестирайте в кадифени закачалки

“Дрехите не падат от тях” както с телените и пластмасовите закачалки, отбелязва Джеси Гарза, съсобственик на Visual Therapy.

Придържайте се към правилото за седемте секунди

Прибирането на нещо отнема само 7 секунди. Спомнете си това, преди да хвърлите нещо на пода, казва Джим Айрланд, собственик на White Glove Elite.

Отстранете всяко петно с шампоан

“Минете петното с прахосмукачка два или три пъти, след това го отстранете със студена вода и няколко капки шампоан за бебета,” казва Уейн Еделман, собственик на Meurice Garment Care.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg