Фрий флоутът на Астера Козметикс остава под въпрос

635
Фрий флоутът на Астера Козметикс остава под въпрос

Никой от акционерите на Астера Козметикс не е поел ангажимент или е обявил намеренията си да продаде или предложи за продажба на борсата определен брой акции на дружеството в определен момент, се казва в Документа за предлаганите ценни книжа - част ІІ от Проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на ценни книжа на компанията. В тайна остава и емисионната стойност на бъдещото предлагане.

В документацията се посочва още, че конкретният брой акции, които ще бъдат предложени за борсова продажба, както и моментът на предлагане на акции за продажба, ще зависи от желанието на притежателите на акциите.

Съществуващите акционери в Астера Козметикс са Лукан Луканов, председател на Съвета на директорите - 1 535 136 акции, представляващи 90% от капитала; Марийка Андреева, член на Съвета на директорите - 85 285 акции, представляващи 5% от капитала и Димитър Луканов, член на Съвета на директорите към шестмесечието на 2006 г. - 85 285 акции, представляващи 5% от капитала.

С предстоящото листване на БФБ не се цели набиране на допълнителен капитал, като причините за извършване му са следните: осигуряване на достъп до акциите на дружеството на инвестиционната общност, запознаване на инвеститорите с дейността и перспективите за развитие на компанията, като по този начин дружеството ще придобие по-голяма популярност на пазара като цяло.

Нетната печалба на Астера Козметикс към деветмесечието на 2007 г. е 1.23 млн. лв. или 0.72 лв. печалба на акция. Година по-рано финансовият резултат е бил 1.33 млн. лв. Печалбата за 2006 г. е 1.53 млн. лв.

Общите приходи от дейността за третото тримесечие на 2007 г. са 2.89 млн. лв. спрямо 3.04 млн. лв. година по-рано. Общите разходи за дейността съответно се променят от 1.71 млн. лв. към септември 2006 г. на 1.65 млн. лв. за същия период на 2007 г.

Сумата на активите към 30 септември е 7.13 млн. лв. Дългосрочните пасиви възлизат на 2.98 млн.лв., а текущите задължения на 1.06 млн. лв.

Основният капитал на Астера Козметикс е 1.71 млн. лв., а собственият е в размер на 3.09 млн. лв.

Предстои решението на Съвета на директорите на БФБ и последващото регистриране на емисията акции на Астера Козметикс на борсата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg