Гастрономически правила, които всеки ден нарушаваме

5896
Гастрономически правила, които всеки ден нарушаваме

© pixabay.com

Само не вино с пица! Днес ще поговорим за няколко гастрономически правила, които съвсем спокойно и без нито капка свян нарушаваме всеки ден.

Пием вино, докато ядем пица

Истинските италианци винаги предлагат пицата заедно с бира, обяснявайки това по една доста съмнителна схема. Пицата се прави от зърно, поради това и напитката трябва да е от зърно. Тази логика обаче отсъства при сервирането на паста.

Пием червеното вино топло

То трябва да се пие със стайна температура. Тази традиция се е установила от векове. Мнозина обаче правят грешката да притоплят виното или да го охлаждат преди консумация.

Предлагаме червено вино към сирена

Червено сухо вино върви само с твърди и пикантни сирена – например чедър и пармезан. Сирената с бяла плесен изискват пенливо вино. С моцарела може да си позволите леко бяло вино.

Сирената с „дълбока“ плесен е препоръчително да се сервират десертни вина и портвайн.

Тези 10 грешки на закуска ви правят дебелиИли как саботирате диетата си

Сервираме салатата студена

Пресните зеленчуци и зелени подправки разкриват своя вкус и аромат само при стайна температура. Дори ако съхранявате краставиците и доматите в хладилника, необходимо е няколко часа предварително да ги извадите на стайна температура, за да бъде салатата превъзходно вкусна.

Ядем сандвичи с масло

Маслото има своя сфера на приложение. Хляб с масло, мед или конфитюр се поднася за закуска. Маслото се маже също така на филийка, когато ядем хайвер, пушена риба и др.

Когато обаче правим сандвич с колбас и сирене, важно е да оставим маслото настрана.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg