Глобиха семейство, следвало „Божията воля“ да не плаща данъци

1661
Глобиха семейство, следвало „Божията воля“ да не плаща данъци

© Pixabay

Съд разпореди християнско семейство, което отказва да плаща подоходен данък, защото това е "срещу Божията воля", да заплати над 2 млн. австралийски долара (1.4 млн. долара) на данъчните власти в Австралия.

Рембертус Корнелис Биърпуут и Фани Алида Биърпуут от Тасмания не са плащали данък върху доходите си от 2011 г.

Тяхната ферма е била иззета и продадена от местните власти през 2017 г., след като те седем поредни години не били плащали данъци.

"Ние не притежаваме нищо, защото принадлежим на него (Бог)", е заявила г-жа Биърпуут пред съда,

LG Oled TV

Тази седмица братът и сестрата се защитаваха сами пред върховния съд на Тасмания, след като не бяха платили 930 000 долара подоходен данък и други налози през 2017 г., информира ABC News.

Г-н Биърпуут изложил тезата, че божият закон е "върховният закон в тази страна" и че това да се карат хората да плащат данъци намалява зависимостта им от Господ, акт, който води до "проклятия ... под формата на суша и безплодие".

"Прехвърлянето на нашата вярност от Бог към Британската общност би означавало да въстанем срещу Бога и така да наруши първата Божия заповед," казва той.

В своето решение съдия Стивън Холт казва, че намира схващанията на семейство Биърпуут за правдиви, но според него в Библията не се казва нищо в подкрепа на техния аргумент.

"По мое мнение в Библията на практика се казва, че гражданските дела и Божият закон са в две отделни сфери."

На г-жа Биърпуут е било наредено да плати 1.17 млн. австралийски долара, а на г-н Биърпуут – 1.16 млн. австралийски долара, за покриването на "подоходни данъци, административни глоби и лихви заради просрочие" както и за други разхoди, сочат съдебните документи според BBC.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg