Херти набра 10 617 лв. от IPO-то си

776
Херти набра 10 617 лв. от IPO-то си

От първичното публично предлагане на Херти АД към 31 януари по набирателната сметка на дружеството са постъпили общо 10 617.50 лв., съобщават от ТБ Райфайзенбанк България ЕАД – мениджър по емисията.

Сумата е била набрана от 40 броя подадени заявки за записване на 3 425 броя акции, платени по емисионна стойност, представляващо 0.029 % увеличение на капитала на дружеството. Заплащането на акциите продължава до 4 февруари.

Окончателните резултати от първичното публично предлагане ще бъдат оповестени по реда и в сроковете на чл. 24 от Наредба №2 за проспектите при публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, съобщават още от банката.

Само преди пет дни Елена Захариева, финансов директор на компанията сподели, че „компанията вече е на борсата и ще бъде наблюдавана от инвеститорите. С това се надяваме да се докажем като стабилно перспективно дружество,” каза още тя.

В момента 33% от капитала на Херти са собственост на Александър Юлиянов, 8% на Елена Захариева, 25% на Захари Захариев и 34% на австрийското дружество Майер Експорт-Импорт ГмбХ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg