Без съмнение през годината слагате във фризера си различни продукти – сладолед, зеленчуци, плодове и т.н. Все разфасовки, които могат да ви влязат в употреба някой ден.

Има обаче няколко храни, които мнозина от нас отказват да приемат, че могат да се слагат във фризера. Например? Ето няколко примера:

Хляб

Понякога каним приятели, нагостяваме ги обилно, но остава толкова хляб, че няма как да го изядете през следващите дни. Решението? Във фризера. А когато го извадите, слагате филийките в тостера!

Кашкавал

И по-точно – рендосан. Винаги ще има с какво да поръсите пицата, салатата или пък печеното месо.

Узрели банани

Бананите са плодове, които успешно можете да замразите. Щом решите, че ви се хапват, вадите ги и ги правите на смути или пък блендирайте и ядете като сладолед, без добавени консерванти и оцветители.

Бульон

Един бульон може да издържи в хладилника само седмица, за повече дълготрайност го замразете във фризера!

Джинджифил

Предварително го обелете. Замразяването му не влияе върху свойствата и ценните съставки. Можете да го замразите и под формата на кубчета за лед.

Ядки

Може би ви изненадахме? Вярно е, ядките могат да се замразяват. Охлаждането ги предвазва от гренясване.

Люти чушки

Отлична храна за зимните месеци.

Тесто за сладки

Спрете да купувате тесто от магазина. Веднъж омесете по-голямо количество и излишното замразете.

Пълнозърнесто брашно

Брашното може да се развали, подобно на ядките, ако не го съхранявате подобяващо. Във фризера такъв риск не съществува.

Пресни подправки

Вместо да се питате постоянно дали ще откриете в магазина подправките, които ви трябват. Замразете си предварително!

Варени зърнени храни

Омръзна ви да чакате водата да кипне, за да сварите ориз и киноа? Както в случая с тестото, сварете повече и заредете за мързеливи дни.