Готови ли сте да си направите бирен конфитюр у дома? Не? Но защо ....

Биреният конфитюр не просто звучи забавно, той наистина е вкусен. Вместо да започвате сутрините си с плодов сок или плод, кипнете малко бира, добавете захар и пектин. След това запечатайте в буркани и оставете да престои известно време.

Когато се охлади напълно, разполагате с желеобразна смес, която е на вкус точно като оригинална бира. С известни разлики...

Консистенцията е по-различна и не съдържа алкохол.

Проучване в Etsy показва, че не са малко хората, които си правят бирен конфитюр и го предлагат на свои приятели и познати.

Ако искате сладкото ви да съдържа алкохол и консервант, заложете на професионална рецепта. В САЩ в момента има няколко компании, които се специализират в бирени изкушения от такъв нестандартен тип.

Дори можете да откриете бирено масло. То не се прави с традиционното масло... а с масло, направено на основата на ябълки... Не ни питайте допълнителни неща, всичко в тази статия звучи странно.

И така, как се консумира бирен конфитюр. Като всяко сладко. Не е толкова трудно, въпрос е на смелост!

На цвят е тъмнокафяв и мирише опияняващо. На вкус е сладък – по-плодов, отколкото очаквате.

Ароматът на препечено допълнително изостря сетивата.

Когато го намажете върху препечена филийка или сухар, е невероятно вкусно.

В САЩ се продава и друга разновидност, която обаче печели почитатели с аромата на тропически плодове и грейпфрут. Вместо горчив послевкус, накрая усещате лекото парене на алкохола.

Биреният конфитюр от кайсии пък има вкус предимно на този плод и трудно ще отгатнете, че в него се съдържа бира.