Институция в Рим от 1938 г. насам, Sant'Eustachio Il Caffè приготвя по 2000 чаши еспресо на ден.

Съсобственикът му Роберто Ричи разказва за T + L как да изглеждаме като местните, когато се наслаждаваме на кафето си.

Поръчка: Приближете се до касата и кажете: Un caffè, per favore. Ако искате да е двойно: Un caffè doppio. Платете и запазете касовата бележка.

Пийте прави: Еспресото ще ви струва три пъти повече, ако го пиете, седнали на маса. Освен това отдалеч ще се забележи, че сте чужденец. Намерете си място на бара и подайте касовата бележка на бармана.

Сладко е: Повечето кафенета добавят захар в кафето. В Sant'Eustachio това е цяла супена лъжица. Освен ако не кажете: Senza Дзукеро. Просто не питайте за мляко. Ако искате млечни продукти в кафето си, поръчайте си капучино или макиато (но само сутрин).

Повдигане: Вдигнете чашата за дръжката с помощта на пръстите си, но без да ги пъхате през отвора (който вероятно е твърде малък, така или иначе).

Пийте: Изпийте еспресото бавно, но не толкова бавно, че да изстине. Този процес трябва да ви отнеме около две минути.

Бакшиш в рамките на 10 до 20 на сто от сметката е приемлив, но не се очаква.