Обичате ли кебап? А можете ли да го приготвяте?

Ако отговорът и на двата въпроса е „да“, тогава сигурно ще ви е интересно да научите, че авторът на най-скъпия кебап в света дава 1000 паунда (близо 2 400 лв.) на всеки, който може да направи по-добър кебап от него.

В края на миналия месец Ондер Сахан - главният готвач на ресторанта Hazev, разположен в лондонския Canary Wharf, представи кебап, който струва невероятните 925 паунда (2 230 лв).

Във видеоклип, показващ как Ондер подготвя блюдото, той казва: "Реших да направя нещо необичайно. Така че създадох, че Royal Kebab".

За приготвяне на ястието са използвани най-доброто говеждо месо от известните японски крави Wagyu, пресни гъби морел и 25-годишен италиански оцет.

Ястието е приготвено за отбелязване на четвъртите British Kebab Awards, провели се по-рано миналия месец. На тях Ондер получи първата награда за най-добър готвач на кебап на страната.

Вижте още: Най-скъпите ястия в света

Други съставки, използвани в неговата чиния, включват мляко, агнешко и козе месо, смляно на традиционната кофта.

Те са допълнени от френското сирене Chaumes, цветове от тиквички, турски босилек, земни ябълки и зехтин La Vallee des Baux.

Оцетът на Terre Bormane пък струва 185 паунда (около 446 лева) за само една бутилка от 10 мл.