Австралийската верига ресторанти Harajuku Gyoza добави нов десерт към менюто си. И той наистина е удивителен.

Тортата има вид, а и вкус, на капка вода и буквално се топи в устата. Наречена е - съвсем логично - „Дъждовна капка“.

Десертът е дело на Дарън Уонг. Майстор-готвачът се е вдъхновил за създаването му от традиционно японско ястие Mizu Shingen Mochi.

Вижте още: 20 храни, които да хапнете на пътешествие в Европа

Дъждовната капка се прави от минерална вода и агар. Последното е продукт, който се получава при екстракцията на червени и кафяви водорасли, които виреят в Бяло море и Тихия океан.

В кулинарията той се използва за заместител на желатина. Когато се разтвори във вода, образува желе.

Дарън Уонг добавя към тортата меласа и ядки. От ресторантите Harajuku Gyoza пък я поднасят с плодове и кондензирано мляко.

Ако я поръчате обаче, ще трябва да спрете да я снимате и да ядете бързо. Защото десертът е толкова деликатен, че се стопява в рамките на 30 минути.