Наливането на сутрешното ви кафе в сладоледена чашка с шоколадово покритие е най-новата хранителна мания - но не се заблуждавайте от сладкия й, идеален за постване в Instagram екстериор.

Това е бомба със закъснител, тъй като отнема около четири минути на конуса да започне да се разпада и капучиното ви да се намери на пода.

За да пиете кафето си по този начин, ще трябва да вземете някои предпазни мерки: като да използвате по-дебели фунийки, например.

Не е ясно кой за първи път е налял горещо кафе в сладоледена чашка, но пък за The Grind Coffee Company в Йоханесбург, Южна Африка, пиенето на кафе по този начин е емблематично.

Новият тренд бързо превзема Instagram, който, както знаем, поначало е социалната мрежа, в която храната заема съществено място.

Колкото и да ви харесва този начин на пиене на кафе обаче, ние ви съветваме да се придържате към добрите стари термо чаши, ако на път за работа шофирате или използвате градски транспорт.