iPhone 4 прекара една година в ледена кал - дали работи?

12323
iPhone 4 прекара една година в ледена кал - дали работи?

Когато температурите паднат достатъчно, е време за риболов в замръзнали води. Така че вадете ботушите, уверете се, че въдицата е в изправност и намерете сигурно място за вашия телефон, за да не го загубите в дупката в леда.

Именно последното се случва на Майкъл Гънтръм миналата година, докато лови риба на замръзнало езеро с няколко приятели.

В интервю за BuzzFeed News той разказва, че при температура от минус 25 градуса той кротко си ловял риба, когато поставил телефона в скута си и когато се изправил, той паднал през дупката в ледените води на дъното на езерото.


По-късно езерото е пресушено. И тогава на сцената се появява Даниел Калгрен. Той е машинен инженер по професия и търсач на съкровища на непълно работно време.

Заедно със своя металодетектор той се придвижва на стоп до местността, в която се е намирало езерото за риболов на Гънтръм, за да търси изгубени или изхвърлени вещи, които могат да се окажат ценни.

Така открива телефона – модел iPhone 4, на мъжа, скрит под 10-15 см кал. Това се случва близо година по-късно.

Без да очаква много, той го отнася у дома си, почиства го и го поставя в ориз, за да изсъхне. След два дни се оказва, че устройството работи. 

След това открива номера на собственика и му изпраща снимка на телефона. Майкъл го разпознава по картинката на дисплея.

Най-значимите технологични джаджи между 1992 и 2016 г. Технологиите, които чертаят нова ера

 

"Беше зловещо, защото по-рано същия ден бях говорил за това езеро“, казва мъжът.

Калъфът на телефона, направен от Ottorbox, вероятно има много общо с оцеляването му. Калгрен пък, който е притежател на iPhone 6, казва, че след като е видял оцеляването на този телефон, ще запази своята лоялност към продуктите на Apple.

В момента телефонът е в ръцете на щатската пощенска служба, която трябва да го достави на собстеника му. Майкъл казва, че ще го даде на майка си, която се нуждае от смартфон.

Снимки: distractify

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg