iPhone 4 прекара една година в ледена кал - дали работи?

11987
iPhone 4 прекара една година в ледена кал - дали работи?

Когато температурите паднат достатъчно, е време за риболов в замръзнали води. Така че вадете ботушите, уверете се, че въдицата е в изправност и намерете сигурно място за вашия телефон, за да не го загубите в дупката в леда.

Именно последното се случва на Майкъл Гънтръм миналата година, докато лови риба на замръзнало езеро с няколко приятели.

В интервю за BuzzFeed News той разказва, че при температура от минус 25 градуса той кротко си ловял риба, когато поставил телефона в скута си и когато се изправил, той паднал през дупката в ледените води на дъното на езерото.

По-късно езерото е пресушено. И тогава на сцената се появява Даниел Калгрен. Той е машинен инженер по професия и търсач на съкровища на непълно работно време.

Заедно със своя металодетектор той се придвижва на стоп до местността, в която се е намирало езерото за риболов на Гънтръм, за да търси изгубени или изхвърлени вещи, които могат да се окажат ценни.

Така открива телефона – модел iPhone 4, на мъжа, скрит под 10-15 см кал. Това се случва близо година по-късно.

Без да очаква много, той го отнася у дома си, почиства го и го поставя в ориз, за да изсъхне. След два дни се оказва, че устройството работи. 

След това открива номера на собственика и му изпраща снимка на телефона. Майкъл го разпознава по картинката на дисплея.

Най-значимите технологични джаджи между 1992 и 2016 г. Технологиите, които чертаят нова ера

 

"Беше зловещо, защото по-рано същия ден бях говорил за това езеро“, казва мъжът.

Калъфът на телефона, направен от Ottorbox, вероятно има много общо с оцеляването му. Калгрен пък, който е притежател на iPhone 6, казва, че след като е видял оцеляването на този телефон, ще запази своята лоялност към продуктите на Apple.

В момента телефонът е в ръцете на щатската пощенска служба, която трябва да го достави на собстеника му. Майкъл казва, че ще го даде на майка си, която се нуждае от смартфон.

Снимки: distractify

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас