Как да не се откажем от редовните тренировки?

1929
Как да не се откажем от редовните тренировки?

© pixabay.com

Сякаш съществува типичен сюжет, по който се развиват всички цели, свързани със здраве и спортуване.

Имаме навика да идеализираме този бъдещ нов живот и полагаме максимум усилия през първите две седмици по пътя към реализирането му.

След това настъпва липса на борбен дух и ентусиазъм. Забравяме основните причини за поставянето на целите си и продължаваме по предишния начин.

Да, придържането към нов режим на тренировки може да е уморително. Има обаче причини, поради които да не се откажете.

Според клиничния психолог и автор на наскоро излязлата книга Joy From Fear д-р Карла Мари Менли успехът е базиран на това колко усилия планираме да вложим.

Причината за повечето провали в постигането на поставена цел е в липсата на достатъчно продължителна мотивация. Промяната изисква усилия. Много хора не очакват, че има необходимост от усилия, за да се постигне промяна в дългосрочен план.


В края на деня, казва д-р Карла Мари Менли, здравословният ви режим не е задължително да ви „изцежда“. Има начини, по които можем комфортно и целенасочено да преследваме стремежите си. Тя предлага няколко бързи и лесни съвета.

1. Имайте волята да направите промяна в живота си към по-добро
Мотивацията е ключов фактор за промяна. Ако не сте достатъчно мотивирани, промяната ще бъде много по-трудна. Да сте истински мотивирани изисква посвещение на максимум усилия, време, енергия и фокус върху постигането на целта.

2. Разберете кое ви мотивира най-много
Преди да започнете своето пътешествие към по-здравословния начин на живот, важно е да разберете кое ви окуражава да продължавате да полагате усилия в правилната посока.

3. Фокусирайте се върху една цел, а не върху изпълнението на няколко едновременно
По-трудно ще е да изпълните няколко цели, а това може да ви демотивира.

4. Ваша цел трябва да бъде „здравословното трениране“
Фитнес режимът ви не означава, че трябва да се фокусирате върху броенето на калории, качването или свалянето на тегло. Не се сравнявайте с другите.

5. Дефинирайте мини цели, за да стимулирате своя нов режим
Щом сте готови да съставите списък от здравословни цели, които искате да постигнете, представете си отделните стъпки по пътя на реализирането им. Това са вашите мини цели.

То е по-опасно от пушенето, диабета и сърдечните болести Дали присъства в живота ви?

6. Афиширайте целите си из целия апартамент
Залепете листчета на различни места, за да имате визуален контакт с тях. Така ежедневно ще се мотивирате. Нека присъстват както мини целите, така и най-голямата.

7. Съставете списък от позитивни мантри, които ще ви помагат в името на прогреса
По този начин ще се стимулирате ежедневно. Позитивните мисли ще ви помогнат по-бързо да стигнете до целта.

8. За още мотивация вземете си буркан на позитивното мислене
Напълнете буркана с позитивни мисли и съвети. Сложете го на бюрото си. Всеки път, когато имате нужда от окуражаване, взимайте листче.

9. Не се критикувайте
Новият ви режим е като пътешествие. Вие сте фокусирани върху крайната дестинация и това може да ви направи нервни и нетърпеливи. Важно е да не се стремите да сте перфектни.

Дори и да си позволите да пропуснете фитнес часа, за да похапнете картофи, това не бива да ви кара да хвърляте всички усилия, хвърлени досега, на вятъра.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg