Как да пътуваме по-комфортно, когато не знаем чужд език ?

3263
Как да пътуваме по-комфортно, когато не знаем чужд език ?

© pixabay.com

Мечтаете да обиколите света, но се боите, че ще попаднете в неприятни ситуации, тъй като не знаете чужди езици?

За щастие, за съвременните пътешествия не се изисква филологическо образование. Достатъчно е да знаете няколко базови фрази, да имате под ръка смартфон с няколко полезни приложения и да захвърлите стеснението настрана.

Няколко универсални съвети, за да се чувствате комфортно зад граница:

1. Внимателно планирайте всичко около пътуването
Изучете местоположението на хотела, напишете всички названия на забележителности на лист, както и района, в който се намират. Колкото по-добре се научите да изговаряте названията, толкова по-големи шансове имате местните да ви разберат и да ви упътят.


2. Правете повече снимки
Боите се да питате местните за местоположението на търсена от вас сграда, тъй като имате проблем с езика? Покажете им снимка на сградата. Задължително снимайте хотела си например, когато пътувате сами. Така ако се появят проблеми с интернета, ще имате снимка на телефона си.

3. Говорете по-бавно
Ако в главата ви са останали няколко фрази от часовете по чужд език, не бързайте да удивявате местните с познанията си. Защо? Защото ако сте в страна, в която не се говори английски например, за местните ще е по-трудно да ви разберат английския, когато бързате да кажете всичко, което сте замислили. Започнете с прости фрази.

Пет поразителни нови чудеса, заради които да посетите ЕгипетЕгипет има по-дълга история от която и да е друга държава на планетата

4. Използвайте езика на жестовете
Ако нещо не ви се получава да го обясните с думи, използвайте езика на жестовете.

5. Усмихвайте се
Не се бойте да се сторите на местните глупави. Усмивката е универсален начин да покажете, че сте добронамерени. Именно тя ще ви спаси в ред неловки ситуации.

6. Открийте местен гид
Гидът не само ще ви покаже най-добрите места в града, но и ще ви даде ценни съвети.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg