Как да се настроим за старта на нов проект

1092
Как да се настроим за старта на нов проект

© pixabay.com

Всяко препяствие може да бъде преодоляно. За целта са необходими 20 минути и пълно посвещение, смята Лео Бабаута, американски блогър и писател.

Как да преодолеем всички препятствия?

Преди да отговори на този въпрос, Бабаута посочва кои са основните грешки, които правим, когато пред нас има лично препятствие.

1. Чувстваме се претоварени
Ключък към преодоляването на това препятствие е да направим една първа малка крачка, след която ще можем уверено да направим втора, трета и т.н.

2. Неувереност как да започнем
Няма значение как ще започнете. Има значение само действието, самото начало. Щом започнете, по всяко време можете да промените курса.

3. Нерешителност, когато трябва да правите избор
За да се справите с това, просто се доверете на интуицията си. Да, възможно е изборът ви да не е правилен. Но предприемайки някакво действие, вие поне ще разберете дали е правилното. След това можете да го коригирате.

4. Необходимост да направите всичко по конец – перфекционизъм
Това е само оправдание, дължащо се на неувереност. Не е необходимо да правите нещата идеално. Просто се движите напред!

5. Страх от поражение
Такъв страх има у всеки. Не знаем как ще приключат нещата. Няма как да знаем. Искаме да контролираме ситуацията, но не можем.

За да преодолеете това препятствие, позволете си напълно да усетите страха. Бъдете любопитни, отворете се за това чувство, позволете си да усетите любов и състрадание към себе си.

При тази точка на откритост и любопитство започвате да правите малки крачки напред. Развивате доверие, че всичко ще бъде наред, дори и да има грешки стъпки.

6. Незнание как да направите неща, неувереност, че сте способни
Неопределеността е това, за което става дума. Работете над този страх. Направете първата крачка. Вие можете. Поинтересувайте се. Пробвайте. Възможно е да се окаже по-лесно, отколкото си мислите.

3 съвета от най-богатата жена, натрупала състоянието си самаЖитейският път на Зу Кунфей не е никак лесен и тя определено знае, какво е необходимо за постигане на успехи


7. Отлагане на работа и безкрайно четене на каквото ви попадне
Отново неувереност, която ви вкарва в порочен кръг. За да се справите, приложете съвета от предходните две точки.

20-минутна техника

Да кажем, казва Бабаута, имате бизнес идея, проект, книга или блок, нетърговска организация, които бихте искали да осъществите. Ако нямате, то изберете си нещо, което да постигнете.

1. В рамките на две минути се потопете в страха и неопределеността, която ви всява проектът ви. Това е кратка медитация. Усетете страха от провал. Спокойно седнете и си позволете да усетите стреса и неувереността. Къде в тялото ви е локализиран страхът? На какво прилича?

Почувствайте го, направете го по-интензивен. След две минути обърнете внимание на това, че всичко е наред. Можете да бъдете открити към страха и това не може да ви попречи да стартирате.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg