Как да тренирате дори когато сте на път

2539
Как да тренирате дори когато сте на път

Смятате, че е невъзможно да тренирате, когато пътувате? Може да ви е трудно да се придържате към рутинните упражнения, когато дневната ви програма се променя или когато нямате оборудването, което обикновено използвате. Каквато и да е причината, винаги става така, че спираме с тренировките.

Вместо да си търсите оправдание обаче, гледайте на това като на перфектната възможност да вдъхнете живот в рутината и да направите нещо различно.

Да бъдеш ограничен във времето, с което разполагаш, и да нямаш наличното оборудване може да е хубаво нещо, принуждавайки те да бъдеш по-креативен с тренировките си.


Ето как да се справите. Слагането на гиричките в куфара не е най-добрата идея, но ако нямате представа дали вашият хотел има прилична зала за упражнения, има някои алтернативи:

Ластици. Те са чудесни спътници при пътуване, защото с тях можете да тренирате всеки мускул в тялото. На второ място, можете да ги сложете в куфара си, без да заемат много място. Използвайте ги у дома, на работното място или в хотелската стая.

Въже за скачане. Скачането на въже е чудесно упражнение за сърцето и наистина ще ви помогне да изгорите калории. Ако не сте скачали на въже за известно време, започнете с няколко минути, докато се възстанови дишането ви. Когато свикнете, скачайте за 10-30 минути, на интервали.

Плуване. Плуването е страхотно кардио упражнение и при него работи всеки мускул на тялото ви. Ако сте в хотел с басейн, направете няколко дължини или опитайте да тичате в басейна.

Ако сте на плажа, имате повече възможности за упражнения, докато се забавлявате - сърфинг, каране на водни ски или борд. Те са чудесни за изгаряне на калории и за активност.

Разходка и бягане. Нямате нужда от нищо друго, освен от чифт обувки, за да направите страхотна кардио тренировка и ако сте на плажа, ще има по-голям ефект, защото пясъкът има съпротивителна сила.

Ходенето в мек пясък е много по-трудно, отколкото ходенето по тротоара. Ако отивате на дълга разходка, вземете обувки, тъй като ходенето боси дълго време може да причини болка в прасците.

Уреди. Много хотели разполагат с многофункционални уреди, с които да тренирате всички части на тялото ви. Фокусирайте се върху работата на големите мускули (напр. гърдите, гърба и краката) за кратки, ефективни тренировки. В повечето фитнес зали може да намерите и бягащи пътеки, велосипеди и степери.

Ето една тренировка, която можете да направите в повечето хотелски фитнес центрове:

5 минути – Загряване с ходене на бягаща пътечка

1 минута - Направете колкото се може повече лицеви опори

1 минута – Клякания с тежести

1 минута – Кардио на уред по избор

1 минута – Полуклекове със средни по тежести гири, редувайте двата крака

1 минута – Силова тренировка на уред – за бицепс и трицепс

1 минута - Кардио на уред по избор

1 минута - Правете колкото се може повече упражнения за трицепси

1 минута - Направете колкото се може повече лицеви опори

1 минута - Кардио на уред по избор

1 минута – Разтегнете и починете с бавно ходене

Ако вашите планове за пътуване включват множество градове, летища, хотели, все пак има някои начини да направите малко упражнения. Вашето тяло ще ви благодари, след като сте седнали в самолет толкова дълго време.

7 жени преди и след стероидитеФитнесът е хоби за едни и мания за други

На летището

Ако имате време между полетите, вместо да седите, ходете. Използвайте времето, за да обикаляте, вървете с изправен гръб. Не използвайте ескалаторите, а стълбите. Ако имате багаж, използвайте го като тежест.

В самолета

Има ли нещо по-неудобно от седалките на самолета? Ставайте на всеки половин час и се разхождайте. На седалката стегнете глутеуса и отпуснете, направете няколко серии. Докато седите, вдигнете ръцете и издърпайте нагоре, за да разтегнете.

Хотелите

Много от хотелите разполагат със стаи за упражнения, но ако нямат, може да предлагат възможност за спорт в местна фитнес зала. Попитайте мениджъра на хотела за фитнес или за близък парк, в който може да потичате.

Хранене

Пътуването може да се превърне в капан за здравословно хранене. От съмнителната храна на самолета до фаст фууд и сладкиши на летището (пица, бургери, картофи и т.н.) е лесно да се отклоним от правия път.

След това се изкушаваме и от новите ресторанти, които предлагат разнообразна храна. Затова си носете малки, пакетирани закуски за самолета (плодове, гранола барове и т.н.) и когато се храните, опитайте се да направите поне един здравословен избор.

Каквато и да вашата дестинация, малко предварително планиране може да гарантира, че ще останете в крак с вашата тренировъчна програма. Бъдете активни и се забавлявайте.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg