Как да започнете да тренирате редовно сутрин?

982
Как да започнете да тренирате редовно сутрин?

© pixabay.com

Ако има нещо, което е в ДНК-то на много хора, то това е любовта към спането.

Дълго излежаване в леглото, дрямка следобед, дори 12-часово спане, когато е възможно.

Възможно ли е да тренирате сутрин, макар да имате дългогодишна привързаност към възглавницата? Няма причина за песимизъм.

Ключът към успеха: 20 лв. глоба, ако не станете навреме

През първия ден ще се случи следното: алармата ще звънне в уреченото време, измъчено ще отворите очи и ще се опитате да спрете пронизителния сигнал за ставане. Вече в ума ви се е зародила идеята да пропуснете тренировката.

А как ви се струва глобата от 20 лв? Трябва да си осигурите помощник, който с удоволствие ще изтръгва парите от ръката ви.


Колко пъти ще се разделите с двайсетачката, преди да осъзнаете, че гордостта от успешното ставане е по-важна. Да, точно така. Когато успеете да станете след алармения сигнал, измиете лицето и зъбите си и се подготвите за тренировката, удовлетворението ще е по-голямо.

След това идва усмивката на лицето ви. Как така? След края на тренировката! Тя дава един отличен старт на деня ви. Осъзнавате колко енергия имате и сте готови да се противопоставите на желанието да отложите алармата и на следващия ден.

10 знаменитости, които тренират кросфит Те намират време за тренировка, а вие?

Лесно е да ви привлича идеята да останете под завивките. Не се поддавайте на тези мисли. Грози ви глоба! Тя действа стимулиращо.

Създаване на навик

Казват, че са необходими три седмици, за да си създадем навик. За да променим начина си на живот – 90 дни. Т.е. ако успеете да спазвате режима на сутрешните тренировки достатъчно дълго време, след това ще отсъства желанието ви да продължите да спите, вместо да отскочите до фитнес залата.

Не казваме да се сбогувате с излежаването, просто то няма да е всеки ден.

Пробвайте! Започнете да стартирате деня си с по-ясен ум, повече енергия и в по-ранен час! Струва си.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg