Хората ядат яйца от най-древни времена. Йероглифи от древните египтяни показват слуги, които приготвят щраусови яйца.

Римляните също редовно са консумирали яйца. Те са много здравословни – едно яйце има 75 калории и 7 грама протеин.

Виж още: Каква пица ядат в различните държави по света?

Не е нужно винаги да ги ядете на очи. Вижте няколко начина да ги приготвите от различни краища по света:

Мексико – Хуевос Рамчерос

Те са пържени с доматен чили сос, върху тортия от царевица и с гарнитура от ориз и боб.

Япония: Онсен Тамаго

Японският деликатес се приготвя, като яйцата се готвят на бавен огън. Сервират се в купа с бульон или соев сос.

Филипините: Балут

Това ястие е за по-авантюристично настроените.

Това не е просто яйце, а вече оформящ се ембрион, който се вари жив и се изяжда директно от черупката.

Тунис: Брик

Цялото яйце се обгръща в лук, риба тон и магданоз. Всичко това се пържи и се гарнира със сирене.

Великобритания: Скоч Ег

Това е твърдо сварено яйце, обвито с наденица. Яде се с хляб.

Аржентина: Матамбре

Това е руло от пържола с варени яйца, зеленчуци и подправки.