Забравете тофуто или соевото мляко. Предприемачи от Южна Африка създадоха ресторант, посветен на сервиране на гурме ястия, приготвени от алтернативни съставки на базата на насекоми.

Insect Experience отваря врати в Кейптаун миналия месец и успешно обслужва клиенти, поръчващи си ястия, като например пържени картофи, направени от брашно от червеи, съобщава T+L.

Според уебсайта на ресторанта, собствениците му се надяват да превърнат насекомите в нов хранителен източник в Кейптаун по стилен и иновативен начин.

Приключенските нови ястия са възможни благодарение на хранителния експерт Лея Беса, създал алтернативно мляко (наречено EntoMilk), което се използва за приготвяне на сладолед, наречен Gourmet Grubb.

"Това е устойчива алтернатива на обичайните протеини, чрез която да намалим въглеродния си отпечатък," казва шеф Марио Барнард пред Eyewitness News.

"Искаме да покажем на хората, че не е толкова лошо и съдържа огромно количество фибри, протеини, магнезий, всичко. . Това е супер храна," допълва готвачът.

Повечето от използваните насекоми идват от Южна Африка, като няколко вида произхождат от съседна Зимбабве.

Ресторантът трябва да затвори през август, но ще остане отворен най-малко до средата на 2020 г. заради успеха си, според CNN.

Бананите - такива, каквито ги познаваме, са на изчезванеНов щам на гъбичката, която унищожи предишния най-популярен сорт банани, в момента атакува сериозно сорта Кавендиш, който е най-разпространеният в света

Има и няколко други места по света, в които можете да обядвате насекоми. Мексико е известна със своите чаполини, или скакалци.

В Швейцария можете да вземете специален клас за готвене на насекоми. Или можете да пътувате по света, търсейки най-добрите ястия, базирани на тях.

Вижте още във видеото на CNN: