Как ни влияе ученето на чужд език?

4220
Как ни влияе ученето на чужд език?

© pixabay.com

Защо изучаването на чужд език ни прави здрави и щастливи? Не защото знанието на езици ни помага да се развиваме в кариерен план или защото ни улеснява, когато търсим информация в чужда страна. Причината е по-сериозна. Отговорът е в мозъка.

Новият език е врата към отваряне на съзнанието и обогатяване на личността. Той е тренировка за мозъка.

Изучаването на чужд език е едно от най-полезните занимания за ума. Изучавайки го, ние буквално тренираме мозъка по-бързо да мисли, да бъде гъвкав, да учи по-лесно и да възприема нови системи.


Знаем, че мозъкът винаги се опитва да автоматизира тези процеси, които се повтарят най-често. Той ги оптимизира и свързва с процеса на отделяне на хормоните на щастието.

Процесът на консумация на сладко, играене и гледане на любими сериали мозъкът също усъвършенства. Затова с времето привикваме да „сливаме“ вече познатите си занимания.

1.2 милиона души изучават измислен език от Валирианският говор може да се изучава в платформата Duolingo

 

Привикваме към лесното и ненужното, както към полезните навици.

6 факта за изучаването на чужд език:

1. Изучаването на чужд език развива човешката способност да учи и да изследва нови неща.

2. Променя нашата личност и обогатява разбирането ни за живота.

3. Чуждият език обогатява емоционалния ни речник. Езикът определя значението на обектите около нас. Нещо ново за нас става значимо тогава, когато „това нещо“ може да се облече в дума. Тази способност провокира емоции.

4. Обогатява нашия опит, прави го по-разнообразен и добавя възможности да виждаме по различен начин света. Ескимоският език има над 20 думи за „сняг“. Изучаването на френски или италиански език завинаги променя отношението ни към храната, модата и стила.

5. Изучаването на чужд език стимулира аналитичните способности. Не става дума за знанието как да превеждаме, а за придобиване на способност да се анализира и възприема околния свят.

6. Многобройни изследвания са доказали, че когато мислим на чужд език, сме способни да приемаме по-рационални решения.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg