Как се изкарват 400 долара на час, похапвайки пица с непознати?

1399
Как се изкарват 400 долара на час, похапвайки пица с непознати?

© Pixabay

Някои хора обичат работата си, други я ненавиждат, а има и такива - като 38-годишната Паула Нукас от Бостън.

Тя твърди, че “изживява мечтата си”, като изкарва по 400 долара на час, похапвайки пица и каноли с непознати, пише Marketwatch. 
 
Нейният бизнес е да развежда посетителите в северната част на Бостън, известна като “Малката Италия”. Обиколките, които организира, включват посещение на знаковите дестинации в квартала, съчетани с традиционни кулинарни преживявания. 
 
Менюто, с което Паула запознава туристите, включва емблематичните тестени специалитети като пица, аранчини и каноли, в комбинация с висококачествен зехтин, сирена, вино и автентичен италиански балсамов оцет. 
 
Графикът на Паула Нукас, която е майка на две деца, е пълен, а търсенето на нейните услуги е постоянно, независимо от сезона.

Обикновено обиколките продължават около три часа и включват максимум по 16 човека. Цената е 75 долара на човек, което означава, че организаторката получава около 400 долара на час. 
 
“Да, не е като на Уолстрийт, но ми стигат, за да живея доста добре”, казва тя. 
 
За сравнение, един средностатистически адвокат в Бостън изкарва по 80 долара на час, докато хирурзите взимат по 120 долара, пише Marketwatch. 
 
Обикновено Паула организира по 7-8 такива “кулинарни” обиколки на седмица. 
 
Преди 10 години тя е била един от многото офис служители в Бостън. Работата ѝ била да набира средства за неправителствена организация.
 
“Честно казано, мразех това, което правя. Работата в офис не е за мен, не съм човек, който може да работи от 9 до 5”, казва Паула, която е завършила история на изкуството в Бостънския университет.


10 неща, които трябва да опитате в РимПерфектният гастрономичен списък за столицата на Италия

Първият ѝ опит като екскурзовод бил по молба на неин по-възрастен познат, който организирал подобни обиколки, но се разболял и я помолил да го замести.  Още от първия си сблъсък с новата професия обаче Паула осъзнала, че иска да се занимава точно с това. 
 
Впослествие нейният приятел се пенсионирал и тя поела изцяло организацията на кулинарните обиколки из Северен Бостън. Изчела всички възможни книги за историята и културата на квартала, допитвайки се до местните експерти. 
 
През 2012 г. Паула Нукас напуска работата си и се отдава изцяло на екскурзоводските си занимания. Спомня си, че първата година не била особено успешна. За туровете се записвали по двама-трима човека, като за седмица успявала да организира не повече от три-четири обиколки. 
 
Изведнъж интересът рязко се засилил, основно благодарение на онлайн платформите като Trip Advisor, където нейната услуга получавала добри отзиви. 
 
И въпреки че работи това, което мечтае, Паула смята, че професията ѝ не е толкова лесна. 
 
“Работата ми прилича на театър. Общо взето, говоря непрекъснато в продължение на три часа. Съпругът ми дори се шегува, че не може да повярва как някой ми плаща пари, за да ме слуша толкова време”, казва кулинарният експерт. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg