Как закъсненията могат да спасят живота ви?

13441
Как закъсненията могат да спасят живота ви?

Това са пет истории на хора, които за малко са избегнали смъртта, поради случайност, като закъснение, напиване или чист мързел.

Ана Уилямс закъснява за среща със сериен убиец
 

На 28 април 1979 година Ана Уилямс излязла да потанцува с приятелки. 63-годишната дама останала навън по-късно от обичайното.

В това време в дома й я чакал серийният убиец Денис Рейдър, известен като BTK (акроним от английските думи „вържи, измъчвай, убий“). Той е сериен убиец, действал между 1974 и 1991 г., убил 10 души. Заловен е едва през 2005 година.

Случката се развива през 1979 година, когато той е във вихъра си.

Рейдър следил Анна Уилямс с месеци! Един ден той я изчакал да излезе, влязъл в дома й, прерязал телефонните кабели, взел си няколко сувенира и зачакал. Чакал и чакал.

Когато Уилямс се прибрала, видяла, че някой е влизал в къщата й. Телефонът й не работел, но нямало никой.

Оказва се, че на Рейдър му писнало да чака и си тръгнал. Два месеца по-късно тя получила по пощата стихотворение, наречено „О, Ана, защо не се прибра?“

В стихотворението той пишел как я е чакал и как тя не се е появила. Пишел и че може би, докато тя чете това, той е в килера и я гледа. За щастие, последното не било вярно - явно Рейдър се отказал от жената и се пренасочил към, други жертви.

Да изпуснеш самолет, защото си се напил

През 1988 г. Джасуонт Басута бил на път към дома си в Ню Йорк, след посещение на сватба във Великобритания. Той си чекирал багажа, минал през охраната, но решил да обърне няколко питиета преди да се качи на самолета.

Докато пиел поредното питие, той видял, че гейтът за неговия полет вече е изписан като „затварящ“ и хукнал да бяга към него, но не успял да стигне навреме. Той молил служителите на Pan Am да го пуснат на борда, накрая дори се скарал с тях, но те били непреклонни. Басута обаче трябва да им благодари, защото това бил самолетът от атентата в Локърби. Бомба избухва в товарното отделение и убива всички на борда, както и 11 души на земята.

Общо 270 души намират смъртта си.

Басута оцелял, благодарение на страстта си към алкохола. Когато избухнала бомбата, той все още спял на летището. Събуден бил от полиция, която по това време била убедена, че той е атентаторът, тъй като багажът му бил в самолета.

В крайна сметка, става ясно, че той е просто един щастливец.

Американка закъснява за работа на 11 септември 2011 г.

На 11 септември Лара Ландстръм Кларк отивала на работа. Докато пресичала улицата, една кола за малко да я блъсне. Лара спряла и с жест показала на шофьорката на колата да минава. Шофьорката обаче също била много учтива и й дала път. Така двете известно време си жестикулирали, всяка давайки предимство на другата.

Заради това забавяне, Лара изпуснала метрото. Тя пристигнала на спирката си в момента, в който вратите се затваряли. Ако не било спирането на улицата, тя е щяла да вземе по-ранния влак и да отиде на работа навреме. А, да - шофьорската на колата била актрисата Гуинет Полтроу.

Докато пътувала в метрото, Лара се притеснявала, че никой в работата няма да й повярва, че е изпуснала метрото, защото Гуниет Полтроу за малко да я блъсне. Офисът й бил в едната кула на Световния търговски център. А както казахме, денят бил 11 септември 2011 година. Благодарение на това, че е закъсняла за работа, Лара не била в сградата по време на терористичните атаки.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

До ало стела
# 0
19:06 | 24 June 2012
Я пак помисли дали годината е 2011 ;)
Ало Стела
# 1
06:05 | 5 May 2012
Вярна е годината.
чичо вуйчо
# 2
19:05 | 4 May 2012
Не знаем какво губим, когато печелим, и какво печелим,когато губим.
Стела
# 3
17:05 | 4 May 2012
11 Септември 2001 е датата на атентатите в Америка, а не 2011г. Моля, авторът на статията да си поправи грешката!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...