Какви книги ще четат богатите това лято?

3862
Какви книги ще четат богатите това лято?

Ако не можете да живеете като богатите през това лято, поне можете да четете като тях, пише The Wall Street Journal.

Всеки юни в последните 11 години J.P. Morgan Private Bank изпраща на клиентите си своя списък с 10 книги за лятото, които са за избрани специални за богатите клиенти на банката. Това е нещо като литературен клуб за милиардери, само че без скучните месечни сбирки на сирене и шардоне.

За да създадат този списък, банкерите от J.P. Mорган от цял свят изпращат над 450 заглавия, които не са в сферата на фантастиката. След това комисия от банката избира 10-те най-добри въз основа на способността на всяка книга „да улови същността на личния и професионалния живот на клиентите на банката."

В днешно време богаташите се отнасят доста подозрително към съветите на техните банкери, но летният списък с книги за четене вече е толкова популярен сред клиентите, че се прави и зимен списък.

Някои от книгите са свързани с вечните интереси на богатите като храна, вино и изкуство. Други пък засягат по-актуални неща като кризата, технологиите и това как да пораснеш като Уорън Бъфет.

Ако искате да четете като богатите, ето и самите заглавия с обяснения от страна на банката за някои от тях:

- On the Brink: Inside the Race to Stop the Collapse of the Global Financial System от Хенри Полсън Младши. "Книгата предоставя поглед отвътре към кризата, какво се случи, кои бяха основните играчи и какви решения бяха и не бяха взети."

- Life is What You Make It: Find Your Own Path to Fulfillment от Питър Бъфет.

"Това е за нашите клиенти от следващото поколение. Някои от нашите клиенти се интересуват от децата или наследниците си, тъй като това е свързано със семейния бизнес. Книгата на Питър Бъфет е за това как той намира своя път в живота, независимо от баща си и как се впуска в музиката."

- The Facebook Effect: The Inside Story of the Company that is Connecting the World от Дейвид Къркпатрик. "Много от нашите клиенти са предприемачи и стартират свои собствени компании. Тази книга разглежда Марк Зукербърг и неговата мечта да създаде Facebook."

- Written in Water: Messages of Hope for Earth's Most Precious Resource от Ирена Салина. "Тази книга е за интереса към околната среда"

- Mark Twain: Man in White: The Grand Adventure of His Final Years от Майкъл Щелдън . "Много от нашите клиенти размишляват върху това, което ще оставят след себе си. На 100-годишнината от рождението на Марк Твен това е една страхотна книга за списъка. В нея се разказва за последните пет години от живота му и за това с какво е искал да бъде запомнен."

В списъка влизат още:

- BlackBerry: The Inside Story of Research in Motion от Род Маккуин.

- The Principles of Thai Cookery от Chef McDang.

- Pops: A Life of Louis Armstrong от Тери Тичаут.

- Henri Cartier-Bresson: The Modern Century от Питър Галаси.

- Fine Wines: The Best Vintages Since 1900 от Майкъл Доваз

Станете наш почитател във Facebook 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Vicky
# 0
08:05 | 14 May 2012
Finding this post has solevd my problem
...
# 1
19:06 | 16 June 2010
Банките, още повече т.нар. инвестиционни - ако знаеха - нямаше да правят, пишат, говорят такива глупости...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg