Какво би посъветвал себе си Ричард Брансън, ако бе на 25 и 50 г.

8929
Какво би посъветвал себе си Ричард Брансън, ако бе на 25 и 50 г.

© Instagram

Ричард Брансън прекратява образованието си на 16-годишна възраст, за да започне първия си бизнес - ученическо списание. До 23-ата си година серийният предприемач вече е милионер, пише CNBC.

Въпреки че постига сериозни успехи още от ранна възраст, Брансън, който сега е на 66 години, все още има какво да предложи на своето по-младо копие като съвети, ако му се наложи да започне всичко отначало.

В серия от писма до 10-, 25-, 50- и 65-годишните версии на себе си, Брансън споделя какво би му се искало да е знаел на различните етапи от кариерата си.


"Няма винаги да успяваш," пише милиардерът на своята 25-годишна версия. "Всъщност, ще се проваляш отново и отново. Това обаче е нормално, защото провалът е неизбежна част от всяко лично и предприемаческо пътуване."

Защо Ричард Брансън работи от къщи през половината от годината?Важно е да намерите точния баланс между работа и забавление, казва милиардерът, който скоро ще гостува у нас

Никой не успява от първия път, посочва той. Това, което е важно, е да "продължаваш да рискуваш," казва Брансън. "В бъдеще това какъв „късметлия” си в бизнеса ще се определя от това до каква степен си готов да предприемаш премерени рискове."

След като години наред поема премерени рискове, когато навършва 50 г., Брансън вече има зад гърба си стотици основани компани и може да се похвали, че е милиардер от близо десетилетие. "В бизнеса може да смяташ, че си постигнал всичко, което може да се постигне," пише той на своята версия на средна възраст. "Нека ти кажа обаче, предстоят още толкова много страхотни неща…

"Бъдещето ще бъде много бляскаво, ако продължаваш да търсиш възможности там, където другите виждат предизвикателства."

До ден-днешен Брансън не смята, че е успял. "Начинът, по който виждам нещата, е, че в живота става въпрос единствено за стремежи и израстване," казва той. "Не искам никога да съм успял; искам да продължавам да успявам!" 

Сър Ричард Брансън ще гостува в България, където ще изнесе публична лекция на 19 май. Още за събитието, на което Profit.bg е медиен партньор, можете да намерите тук.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg