Какво издава почеркът за характера ви?

2256
Какво издава почеркът за характера ви?

Хората така свикнаха с клавиатурата, че се сещат за писането с химикал на хартия само когато се наложи да попълнят формуляр в някое учреждение. В резултат на това, почеркът ни става все по-грозен, а понякога е толкова хаотичен, сякаш е писало малко дете.

Но да оставим краснописа настрана. Както и да пишете, има някои особености, благодарение на които графолози тълкуват характера на хората. Това не е точна наука и няма как да сме сигурни, че техните твърдения са 100% верни, но нека все пак видим какво казват учените.

Вземете лист хартия и напишете едно изречение без да се замисляте за почерка си. Сега обърнете внимание на следните неща:

Ако думите се накланят

Надясно - вие сте отворен за света и обичате да общувате с хората.

Наляво - обичате да работите сами или „зад кулисите". Ако не сте левичар, а почеркът ви клони наляво, може би сте личност, която често се опълчва срещу общоприетите норми.

Няма никакъв наклон - ако буквите са изправени, вие сте практичен и здравомислещ човек.

Размер на буквите

Големи букви - вие сте важен човек. Много известни личности пишат с големи букви. Общителни сте и обичате да сте център на вниманието.

Малки букви - вие сте човек, който се концентрира над нещата. Може да сте срамежлив и интровертен.

Средна големина - вие сте човек, който се адаптира лесно.

Как пишете английското „s"

Закръглено - вие често правите компромиси и избягвате да се конфронтирате с хората.

С остър връх - вие сте любознателен и интелектуален тип. Колкото по-висок е върхът на буквата, толкова по-амбициозен сте.

С широка долна част - може би не сте поели пътя в живота, който сте искали. Например, занимавате се с финанси, докато истинската страст са ви изкуствата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

dadad
# 0
11:09 | 12 September 2009
tapo
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg