Какво се случва, когато не изключите телефона в самолета

25535
Какво се случва, когато не изключите телефона в самолета

Всеки, качвал се на борда на самолет, е чувал тази молба: „Моля, изключете всички електронни устройства“. И вероятно вие сте били така добри да я изпълните (освен ако не сте от онези хора, които не смятат, че това има значение).

Знаете ли обаче защо ви молят да направите това? Вероятно заради нещо, свързано със „сигнала“?

Правилото за изключване на мобилните устройства по време на полет се заражда още преди две десетилетия, за да не се нарушава радиовръзката чрез мобилните мрежи.


Основната тревога се отнася до сигнала, излъчван от мобилните телефони.

Много хора в последно време обаче са на мнение, че технологиите са се развили толкова много, че това правило е архаично.

Днес разполагаме с технология, която позволява да се инсталира устройство, което да предпазва от такъв тип рискове. Тази практика съществува вече в много страни и инциденти не се наблюдават.

Става дума за абсолютно техническо решение. Ако се използва, пътниците няма да има нужда да изключват телефоните си.

Установено е, че въпреки отправената молба от стюардесите, повече от половината пътници не настройват телефона си на „самолетен режим“. А това довело ли е до злощастни събития? Не.

Проучване от 2012 г. потвърди, че включените мобилни телефони не се отразяват върху системите за безопасност на летателните апарати.

Изненадата обаче идва от друго място.

Оказва се, че самите пътници не са добре настроени към идеята хората на борда да могат да водят телефонни разговори.

Всъщност повечето от тях оценяват този риск като дразнещ. Той възпрепятства комфорта по време на полет. Разбираме ги!

Не стига, че са затворени с непознати на хиляди метри височина, а и трябва да слушат всевъзможни разговори. Представете си каква атмосфера се създава!

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

JJIvanov не на холограмите
# 0
08:04 | 2 April 2017
терористи на власт в София и другаде принуждават милиони да купуват тежко терористични холограмни оръжия ..лепени на предни стъкла на автомобили се ползват за трайни декодирания и увреждания. лепени на стоки вкл цигари повредиха вече трайно огромни региони.Хвърлен пакт с холограмен бандерол уврежда трайно участък с диаметър до 100 метра след 10 дневен престой.
JJIvanov ima agresia
# 1
08:04 | 2 April 2017
извънземни престъпници ударно внедряват произвеждани под обемен контрол на техни мъртви устроиства. Най страшни са холограмните оръжия масово лепени навсякъде вкл на цигарени кутии.чрез тях наглите извънземни наркоманчета увреждат трайно земята ,а чрез сателити и тн станции и слънчето и други планети.
Пипонкьо
# 2
19:11 | 19 November 2016
Идват ушевите и ви го набиват орално и анално!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg