На 4 март 2018 г. в театър Долби ще се проведе 90-ата церемония по връчването на една от най-престижните кинонагради в света – „Оскарите“. Червен килим, знаменитости, победители и превъзходни облекла – тази вечер приковава вниманието на целия свят към Лос Анджелис.

Гостите на церемонията ще тръпнат в очакване на връчването на наградите, но и ще имат възможността да опитат изискани блюда, дело на първокласния шеф Волфганг Пак, който от година на година създава все по-необичайно меню.

Звездният готвач отчита в своето превъзходно меню всичко, което биха поискали да похапнат гостите – от малки ястия до десерти – и превръща всяка хапка във вълшебство, пише Harpers Bazaar.

Когато гостите влязат в балната зала Ray Dolby, над 6 поразяващи въображението блюда ще бъдат сервирани на различни места из помещението. Звездите ще могат да стартират вечерта с леден бар, където ги очаква парфе от хайвер, а също така щипки от краб, лобстери и миди.

За предпочитащите месо има тартар от говеждо месо Miyazaki Wagyu върху подложка от въздушен черен ориз, дребнички такос с подправени патладжани и мариковани в лайм краставички.

Почитателите на пастата ще могат да опитат каватапи със сирене и зимни трюфели, а също така спаначени кампанеле със зелен грах, лук чиполино и печени домати.

Десертите запазват причудливия характер на основното меню, предлагайки на гостите на Връчването на наградите „Оскар“ бисквити от шоколад в изобилие. На масите ще има още тарти от личи, роза и малина, десерт Mocha Beehive, френски макарони за всеки вкус и т.н.

Освен това, специално за 90-ата церемония, са изработени 7 000 шолокадови мини-оскари.

Накрая ще добавим, че храната, която не бъде изядена по време на събитието, ще бъде изпратена, веднага след приключването на церемонията, към различни центрове, обслужващи кухни за нуждаещи се.