Какво ще вършат вместо нас домакинските роботи от бъдещето?

7970
Какво ще вършат вместо нас домакинските роботи от бъдещето?

Какво е най-досадното домакинско задължение и как ще изглеждат домакинските роботи в бъдещето? На въпросите на Profit.bg отговори Деяна Сотирова, Маркетинг и продажби, Цертус Меркатус България, вносител и дистрибутор на iRobot за България.

1. Как приключихте 2016 г. на пазара у нас и какви са очакванията ви за настоящата 2017 г.?

Предходната година е най-успешната за нас от съществуването на бранда iRobot в България. Особено последното тримесечие на 2016 г., когато отбелязваме 86% ръст в продажбите на роботи и аксесоари. Спрямо 2015 г. можем да посочим ръст от 56%.

Започнахме да продаваме и чрез онлайн магазина ни www.irobot.bg. Истината е, че подобни високи резултати се реализираха не само тук, но и на всички европейски пазари, в които Цертус Меркатус оперира – Чехия, Унгария и Румъния. Което означава само едно – категорията се развива изключително бързо, а потреблението нараства с всеки изминал ден.

Тази година ще е още по-предизвикателна, защото най-малкото трябва да задържим постигнатите нива от 2016 г. Също така конкуренцията засилва своето присъствие и дистрибуция, появяват се така наречените no-name brands.

Опитваме се да си поставяме реалистични цели, но винаги се стремим към върховете. Неслучайно iRobot е лидер на българския пазар в категория Роботизирани прахосмукачки с пазарен дял от над 80%.

2. iRobot брандът се развива бързо. Какви стратегии стоят зад това?

В основата на всяка една стратегия е продуктът. Ние имаме щастието да продаваме изключително технологичен и качествен продукт. Пионери сме в категория Роботизирани прахосмукачки и сме тези, които смело могат да заявят, че променят потребителските нагласи.

Предлагаме съвсем простичко решение и се опитваме да подобрим качеството на живот. iRobot променя навиците ни към по-добро. Една такава машина сплотява семейството, често става съвсем пълноправен член – със свое име, отношение, място дори.

Да не говорим каква забава настава, когато в семейството има и домашни любимци. Предполагам сте попадали на някое от забавните видеа на котки и кучета, настанили се навъзмутимо върху iRobot, който се движи навсякъде по пода, чистейки?

3. Как си представяте домакинските роботи от бъдещето?

iRobot е бранд, който се развива с всяка изминала минута. Компанията всяка година предлага подобрени модели прахосмукачки. В този ред на мисли, вече имаме модели, които се управляват чрез мобилно приложение (iRobot Home) от всяка точка на света. Необходим ви е само WiFi.

Тоест в края на работния ден на път за вкъщи можете да включите iRobot и докато се приберете, вече да е изчистено. И да си призная, получаваме много интересни запитвания от наши клиенти за бъдещите ни продукти, като например дали роботите ще имат хобот, който излиза и засмуква мръсотията. Все още нашите продукти не могат да приготвят вечеря, но кой знае, бъдещето е пред нас.

4.Кои са най-досадните домакински задължения и колко време ни спестяват роботите при извършването им

Едно от най-досадните домакински задължения със сигурност е почистването. Неблагодарна ежедневна дейност, която край няма. Около час и половина е средно дневното време, прекарано в почистване.

iRobot прахосмукачките се справят сами, като не е необходимо да присъствате по време на почистващия цикъл, а и в края на работата роботите се прибират сами на зарядната станция. Тоест процесът на почистване е изцяло в „ръцете“ на робота, като работата по подръжката (почистване на контейнера) е съвсем минимална.

5.Опишете ни накратко защо iRobot трябва да намери място във всеки дом.

През 2002 г. iRobot представя първата широко достъпна прахосмукачка-робот с името Roomba. Оттогава всичко тръгва като по часовник. Изреждат се няколко поколения Roomba. Дизайнът й се променя няколко пъти.

Ефективността на почистване достига почти 100%, заедно с пълната автономност на работа. Към днешна дата в света са продадени над 15 милиона роботизирани прахосмукачки Roomba и тази цифра непрекъснато расте.

Концепцията на iRobot е да помага на домакинствата в ежедневната борба с нечистоиите. Роботизираните прахосмукачки и подочистачки могат да се използват всеки ден, без лимит в брой почиствания.

В забързаното ни ежедневие iRobot е преди всичко улеснение, защото спестява време. Време, което нашите клиенти могат да споделят със своите семейства и приятели в много по–приятни занимания.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg