Казината в Лас Вегас печелят най-много от неизвестна VIP-игра

7376
Казината в Лас Вегас печелят най-много от неизвестна VIP-игра

Всички са наясно, че казината в Лас Вегас печелят от загубите на играещите хазарт. Когато става въпрос за най-големия източник на приходи по отношение на игри на маса обаче, хората най-вероятно ще останат изненадани.

Оказва се, че казината не печелят най-много от покер или блекджек. Има една игра, която е малко известна, но за сметка на това  е основен източник на приходи – и тя се казва бакара.

Оказва се, че над един от всеки три долара залози в Лас Вегас се падат на тази игра. За последните 12 месеца загубените от играчите на бакара средства възлизат на 1.38 милиарда долара в Лас Вегас. Това е далеч над загубените на блекджек 831 милиона долара и 258 долара на зарове.

Причината, поради която хората може да не са чували за тази игра, е, че тя често се играе в скрити от широките погледи VIP-игрални зали.

Когато се играе обаче, залозите често са големи и могат да достигат до 250 000 долара на ръка. Това може да носи както големи печалби, така и големи загуби.

Ето и нейните правила, които може да изглеждат малко сложни на пръв поглед:

В играта на бакара могат да участват до 14 души, които заемат места срещу номерирани полета на масата. Номерацията е от 1 до 15, като се изпуска 13 заради вярванията, че числото носи нещастие.

Бакара се играе с 6 или 8 тестета от по 52 карти. За да се изчисли стойността на ръката, се сумират стойностите на картите в нея по следния начин – Асо – 1 точка, 10, поп, вале, дама – 10 точки, от 1 до 9 – точки колкото числото, изписано на лицето на картата.

Ако стойността на ръката превишава 9, първото число се изпуска, за да се получи реалната стойност на ръката. Например, ръка от 9 и 5 (сумата е 14) има стойност 4.

Ако сумата от първите две раздадени карти е 8 или 9, тя се нарича „натурална”. Когато само една ръка измежду всички ръце на играчи и на банкера е „натурална”, то тя печели. При две „натурални“ ръце, но само едната на стойност 9, то тя печели. В противен случай ако и двете ръце са „натурални” и равни по стойност, играта е равна.

Ако няма натурални ръце, се раздава трета карта – първо на играча и после на дилъра. След тази трета карта се прави ново изчисление и печели този, който е най-близо до 9, или ако са равни – играта е равна.

Освен големи приходи, тази игра носи и големи рискове за казината, ако играчите се откажат да залагат в даден момент. През последните 12 месеца приходите от бакара в Лас Вегас са се понижили с 23%, а тези от мини-бакара (отличаваща се с по-малки залози) – с 34%.

Причината за спада до голяма степен е същата, подобна на тази при спада в приходите на китайските казина – разследванията за корупция и забавяне на китайската икономика. Това е предвид на факта, че основната част от залагащите в Лас Вегас големи играчи са от Азия.

И макар бакара да е най-голямата по приходи игра на маса, ротативките остават най-големия източник на приходи в Лас Вегас. През изминалата година 3 милиарда долара, или близо половината от общите приходи на казината в размер на 6.3 милиарда долара, са от ротативки. Най-популяри са тези, приемащи най-малки залози.

Пени-ротативките са генерирали приходи в размер на 1.14 миларда долара. Една отпричините за това те да гененират подобни приходи е най-малкият шанс за печалба при тях, в сравнение с останалите. При всеки залаган долар на тях казиното прибира по 11.71 цента спрямо 7.96 цента за 5-центовите и 4.81 цента за долар при тези, работещи със залог от 25 долара.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg