КФН издаде лиценз на Агроенерджи АДСИЦ

929
КФН издаде лиценз на Агроенерджи АДСИЦ

Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Агроенерджи АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел. Това стана на днешното заседание на надзорния орган.

КФН потвърди и проспект за публично предлагане на 18 млн. обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност 1.1 лв. всяка. Те ще бъдат емитирани от Агроенерджи АДСИЦ в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството.

Учредители на дружеството са : Вентчър Екуити България ЕООД с 65% от капитала, институционалният инвеститор договорен фонд Алфа Индекс Имоти чрез УД Алфа Асет Мениджмънт ЕАД с 30%, Юлиан Белев и Николай Добрилов с по 2.5% всеки.

В СД влизат Светослав Божилов – председател на СД, Данаил Каменов – зам. председател и Паулина Халачева – изпълнителен директор.

Агроенерджи АДСИЦ ще бъде специализирано в инвестициите в земеделска земя. То е част от групата на Вентчър Екуити България ЕООД- дружество, което е насочило инвестициите си към два основни сектора – земеделие и възобновяеми енергийни източници.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...