КФН одобри промени в проспекта на Меком

782
КФН одобри промени в проспекта на Меком

От Комисията за финансов надзор одобриха днес допълнение на проспект за първично публично предлагане на емисия акции, емитирани от Меком АД, съобщиха от надзорния орган.

Новото обстоятелство е, че се променя минималният брой акции, при записването на които публичното предлагане ще се счита за успешно. Ако не бъдат записани 2 500 000 броя акции, предлагането ще приключи неуспешно.

Това решение е взето на Общото събрание на акционерите на дружеството и от съвета на директорите на Меком АД от 7 февруари 2008 г.

Нека припомним, че подписката за увеличение на капитала на месокомбината се удължи с 44 дни - до началото на март. Според предварителните очаквания IPO-то на дружеството трябваше да приключи на 23 януари.

От Меком АД предлагат на инвеститорите до 10 682 800 нови акции. Цената на изпълнението на поръчките ще бъде определена от водещия мениджър ОББ и комениджъра Алианц - България със съгласието на емитента, след извършване на букбилдинг.

На Общото събрание на акционерите на емитента от 9 октомври 2007 г. е взето решение минималната емисионна стойност за една акция да бъде 2.20 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg